3 березня 2021 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 03 березня 2021, о 18:00
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

1. Затвердити напрямки державної підтримки сільгосптоваровиробників у 2021 році (на виконання положень Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції» від 5 листопада 2020 року № 985-IX). Дане рішення направити до Кабінету Міністрів України.

 

2. Направити до Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, визначеного головним з опрацювання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення приєднання до електричних мереж (реєстр. № 5009), пропозиції та зауваження Комітету для врахування.

 

3. Питання про дотримання Південним міжрегіональним головним управлінням Держпродспоживслужби на державному кордоні та територіальними органами Держпродспоживслужби в Миколаївській, Херсонській, Одеській областях законодавства під час реалізації своїх повноважень заслухано і обговорено.

 

4. Інформацію про діяльність Акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» заслухано і взято до відома.

 

5. Інформацію щодо ситуації з штрафуванням сільськогосподарських товаровиробників за зберігання пального заслухано і обговорено.

 

6. Інформацію про законопроект «Про організації водокористувачів та стимулювання меліорації земель» заслухано і взято до відома.

 

Також на засіданні було продовжено обговорення основних положень проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю), друге читання (реєстр. № 3012-2 від 29.05.2020).

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку