14 квітня 2021 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 14 квітня 2021, о 19:00
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель, поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Чернявським С.М., Чайківським І.А. та іншими (реєстр. № 5202), прийняти за основу з урахуванням висловлених пропозицій голови підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморова А.О.

2. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до статті 133 Податкового кодексу України щодо особливостей неприбуткового статусу організацій водокористувачів, реєстр. № 5203,  прийняти за основу. Дане рішення направити до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, визначеного головним з опрацювання зазначеного законопроекту.

3. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту бджільництва від небезпечних робіт, поданий народними депутатами України Василенко Л.В., Михайлюк Г.О., Нікітіною М.В. та іншими (реєстр. № 4510),  повернути на доопрацювання суб'єктам права законодавчої ініціативи, оскільки норми даного законопроекту відображені  у проекті Закону про розвиток бджільництва та захист бджіл (реєстр. № 5274-1).

4. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про розвиток бджільництва та захист бджіл, поданий народними депутатами України Нікітіною М.В., Струневичем В.О., Мельником П.В. та іншими (реєстр. № 5274-1), прийняти за основу.

5. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пестициди і агрохімікати" щодо вдосконалення вимог до маркування пестицидів і агрохімікатів", поданий народними депутатами України Соломчуком Д.В., Нікітіною М.В., Люботою Д.В. та іншими (реєстр. № 5237), прийняти за основу.

 

Також на засіданні було розглянуто і обговорено проект Закону про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України щодо підвідомості спорів, що виникають у сфері земельних відносин та спорів щодо нерухомого майна, поданий народними депутатами України Бабієм Р.В., Костіним А.Є., Новіковим М.М. та іншими (реєстр. № 3296). Прийняття рішення по даному питанню перенесено.

Перенесено розгляд питань:  

Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про насіння і садивний матеріал", поданий Кабінетом Міністрів України, продовження розгляду (реєстр. № 4593 від 14.01.2021).

Про проект Закону про захист рослин, поданий народними депутатами України Соломчуком Д.В., Мезенцевою М.С., Кучером М.І. та іншими (реєстр. № 4600 від 16.01.2021).

Про проект Закону про державний екологічний контроль, поданий народними депутатами України Маріковським О.В., Бондаренком О.В., Прощуком Е.П. та іншими (доопрацьований) (реєстр. № 3091 від 18.03.2021).

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку