2 червня 2021 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 02 червня 2021, о 19:00
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:  

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв’язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, який на ній розташовано), поданий народними депутатами України Фрісом І.П., Бужанським М.А., Штепою С.С. та іншими (реєстр. № 5248), прийняти за основу і в цілому як Закон.

2. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів, які регулюють передачу меліоративних систем у тимчасове користування, поданий народними депутатами України Плачковою Т.М., Івченком В.Є., Колтуновичем О.С. та іншими (реєстр. № 3852), направити на доопрацювання суб’єктам права законодавчої ініціативи.

3. Підтримати пропозицію голови підкомітету з питань розвитку базових галузей в агропромисловому комплексі Шол М.В. щодо подання порівняльної таблиці (на заміну) до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств (підготовленого до розгляду у другому читанні) (реєстр. № 4046) з урахуванням  пропозицій (поправок) членів Комітету.

 4. Рекомендувати Верховній Раді України  направити на доопрацювання проект Закону «Про державний екологічний контроль» (реєстр. № 3091 від 18.03.2021).  

Дане рішення надіслати Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О. та до Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування для врахування зауважень і пропозицій членів Комітету при доопрацюванні.

 Розгляд проектів законів про внесення змін до деяких законів України (щодо спрощення процедури експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння), поданий народними депутатами України Халімоном П.В., Сольським М.Т., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 3680 від 18.06.2020) і про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сортів рослин, насіння та садивного матеріалу, поданий народними депутатами України Тарутою С.О., Буймістер Л.А. (реєстр. № 3680-1 від 06.07.2020), перенесено.

 Розгляд проектів законів про внесення змін до деяких законів України щодо питань оціночної діяльності, поданий народними депутатами України Мовчаном О.В., Підласою Р.А., Шуляк О.О. та іншими (реєстр. № 5317 від 30.03.2021 р.) і про внесення змін до деяких законів України щодо питань оціночної діяльності, поданий народними депутатами України Фрісом І.П., Нікітіною М.В., Прощуком Е.П. та іншими (реєстр. № 5317-1 від 30.03.2021), розпочато.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку