12 червня 2023 року у режимі відеоконференції відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 12 червня 2023, о 16:29
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

I. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про державне регулювання сфери захисту рослин (реєстр. № 8340) за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу з можливістю його доопрацювання відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

II.

1. Схвалити рекомендації спільних з Комітетом з питань енергетики та житлово-комунальних послуг комітетських слухань на тему: «Розвиток виробництва альтернативних джерел енергії, а саме - біометану, водню, інших синтетичних газів та біоетанолу».

2. Дані Рекомендації оприлюднити на офіційних веб-сайтах комітетів з питань аграрної та земельної політики та з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, а також надіслати Кабінету Міністрів України, Міністерству фінансів України, Міністерству аграрної політики та продовольства України, Міністерству енергетики України, Оператору газотранспортної системи України для врахування в роботі.

III.

1. Підтримати порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання продовольчої безпеки та розвитку тваринництва (№ 8290) з пропозиціями, внесеними від Комітету, та редакційними уточненнями її положень.

2. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням.

3. Направити після завершення процедур, передбачених частиною другою статті 117 Регламенту Верховної Ради України, законопроект для проведення додаткової експертизи стосовно його відповідності міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву Європейського Союзу до Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу та до Кабінету Міністрів України.

Також на засіданні було заслухано презентацію основних положень проекту Закону про виноград та продукти виноградарства, поданого Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9139).

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку