Рішення щодо розв'язання проблем вітчизняного аграрного сектору повинне бути знайденим у "чотирикутнику": аграрії, Уряд, Парламент та міжнародні фінансові організації. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час інтерв'ю телеканалу "Рада" у п'ятницю.

"Я вважаю, що треба знайти розуміння у чотирикутнику: аграрії, фермери, Уряд, Парламент, і це має бути узгоджена позиція з нашими міжнародними фінансовими партнерами. Це абсолютно очевидно, тому що Україна брала на себе зобов'язання у минулому році. Якщо вони є, ці зобов'язання, і вони підписані владою, зокрема Урядом, ми маємо їх виконувати. Це є принципова позиція", – заявив В. Гройсман.

Голова Парламенту зазначив, що макрофінансова підтримка Міжнародного Валютного Фонду та інших міжнародних фінансових організацій спрямована на підтримку країни у нинішніх складних умовах та дає можливість уберегти її  "від подальших потрясінь в економічному плані".

"З одного боку, ми маємо отримувати цю підтримку Міжнародного Валютного Фонду і наших західних партнерів; з іншого боку, використовувати цей час, коли ми маємо цю підтримку, для структурних, системних реформ", – наголосив В. Гройсман.

Керівник Парламенту наголосив, що аграрний сектор є локомотивом розвитку української економіки, і необхідно шукати вихід зі складної ситуації, яка склалася у галузі. Особливі зусилля мають бути направлені на підтримку фермерських господарств – "на тому реальному секторі, який може бути дуже-дуже успішний", зазначив В. Гройсман.

Зокрема, за його словами, необхідно створити передумови для того, щоби фермери збільшували свою продукцію, асортимент, мали вихід не лише на внутрішній, а й на зовнішній ринок. "Це все є конкурентне середовище, у якому маємо створити передумови зростання і розвитку українського фермерства, а, як наслідок, і села", – зазначив керівник Верховної Ради.

Голова Парламенту також поінформував, що в результаті  розпочатої фінансової децентралізації на місця надійшли більше фінансових ресурсів. "Поєднання цих двох чинників дасть колосальний ресурс для розвитку села", – наголосив В. Гройсман.

Керівник Верховної Ради зазначив, що в Парламенті зареєстрована низка законодавчих ініціатив, що торкаються проблем аграрної сфери та повинні бути розглянутими. У зв'язку з цим Голова Парламенту закликав політичні сили від популізму під час напрацювання відповідних рішень.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 12:00
24 квітня 2024 15:34
24 квітня 2024 12:45
23 квітня 2024 19:15
23 квітня 2024 11:30
22 квітня 2024 17:30
19 квітня 2024 14:45
19 квітня 2024 14:24
18 квітня 2024 18:45
18 квітня 2024 13:57