10 червня 2016 р. у Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин було проведено зустріч Заступника Голови Комітету Олександра Бакуменка з представниками Федерального уряду Німеччини та Посольства Німеччини в Україні.

До складу німецької  делегації входили: Д-р Герман Йойб, директор департамента «Політика ЄС, міжнародне співробітництво, рибальство» Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини, Штефан Хюбнер, відділ 625 «Східна Європа, Центральна і Східна Азія, Розширення, Глобальний форум з продовольства і сільського господарства», Зебастіан Кноке,  перший секретар Посольства, відділ економічної співпраці та розвитку.

Заступник Голови Комітету розповів співрозмовникам про напрямки і пріоритети діяльності Комітету. Зокрема, наголосив на тому, що Комітет концентрує зусилля на продовженні реформи з земельних питань, децентралізації влади, дерегуляції та державної підтримки сільгосптоваровиробників.

"Ми зменшили кількість дозволів для поліпшення роботи бізнесу. У нас залишився ще один важливий процес – надання права розпоряджатися землями державної власності на місця", - зазначив він.

Одним з важливих пріоритетів Комітету є опрацювання законодавства щодо впровадження ринку обігу земель. У цьому контексті Олександр Бакуменко зауважив, що ринок буде запроваджуватися поетапно разом з проведенням фахової поетапної пояснювальної роботи щляхом організації комітетських слухань, круглих столів та інших інформаційних заходів. Він також виступив за поглиблення співпраці із Німеччиною у даній сфері.

Заступник Голови Комітету зазначив про потребу в наданні підтримки в частині організації навчальних поїздок за участі працівників секретаріату, помічників-консультантів народних депутатів.

Д-р Герман Йойб наголосив на підтримці податкової реформи, децентралізації та земельної реформи в Україні.

Директор департамента «Політика ЄС, міжнародне співробітництво, рибальство» Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини висловили готовність до продовження і розвитку співпраці із Верховною Радою України. Вони підкреслили важливість проведення реформ в Україні, що сприятиме зміцненню економіки та держави в цілому.

У свою чергу Олександр Бакуменко подякував представникам німецької делегації за підтримку аграрного сектору економіки України та наголосив на сприянні та розширенню подальшої співпраці, зокрема, в частині розвитку законодавства України.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

19 квітня 2024 14:45
19 квітня 2024 14:24
18 квітня 2024 18:45
18 квітня 2024 13:57
17 квітня 2024 16:01
16 квітня 2024 12:38
15 квітня 2024 16:45
13 квітня 2024 16:30
12 квітня 2024 19:30
11 квітня 2024 18:00