За підтримки народного депутата України Миколи Кучера у Верховній Раді відбувся круглий стіл, почесним гостем і одним з ключових спікерів якого став тричі номінант на Нобелівську премію миру, Посол Миру Шрі Шрі Раві Шанкар. За свою 40-річну миротворчу діяльність він допоміг досягти прогресу на шляху врегулювання конфліктів в таких світових «гарячих точках», як Колумбія, Ірак, Косово, Шрі-Ланка, індійські Джаму і Кашмір, а також, в низці інших регіонів.

 

Захід на тему: «Мир в Україні понад усе!» відвідали не тільки представники Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України, Ради національної безпеки і оборони України, дипломати, лідери думок, а й представники Вінниччини. Зокрема, депутат Вінницької обласної Ради Лариса Білозір, голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник, мер міста Ладижин Валерій Коломєйцев, голова Бершадської РДА Іван Стефанцов та заступник голови райради Сергій Пересунько, заступник голови Теплицької РДА Максим Мішин, перший заступник голови Тростянецької РДА Таїсія Науменко, а також, волонтери учасники АТО, представники громад цих районів – Ольга Іващук, Тетяна Поляруш, Анатолій Черевко, Зоя Безверхня, Юлія Соліна, Анатолій Савченко, Віталіна Штолопа, Сергій Гаврилишин, Тетяна Кобзіна.

Під час заходу було обговорено надзвичайно актуальне та важливе питання для нашої країни – мир та стабільність.

Посол Миру Шрі Шрі Раві Шанкар наголосив на підтримці питання миру в нашій країні та стабільності в середині країни.

 

Депутат Вінницької обласної Ради Лариса Білозір виступаючи перед присутніми наголосила на тому, що сьогодні Україна стикається як із зовнішніми загрозами, так і з внутрішніми.

«За 3 роки збройного конфлікту ми втратили понад 10 тис. осіб, майже двом мільйонам довелося залишити свої оселі, національний збиток економіці зараз оцінюється в майже $ 20 млрд. Крім того, відстоюючи свої права під час Революції гідності на Майдані, понад 100 неозброєних простих українців, було розстріляно снайперами у лютому 2014-го», - зазначила вона та додала, що сьогодні однією з основних проблем тих воїнів, які повертаються із зони проведення АТО є їхня реабілітація, а саме соціальна та моральна підтримка.

 

Микола Кучер відзначив, що питання «миру» та припинення воєнних дій на сході нашої країни вже четвертій рік тримає всю країну й світ в напрузі та заважає стабільному розвитку країни, - «врегулювання збройного конфлікту, або, як багато хто називає «гібридної війни» між Російською Федерацією та Україною, повинно стати першочерговим завданням не тільки для нашої країни, а й усього світу».

 

Крім того, народний депутат наголосив на тому, що головною проблемою цього військового конфлікту є те, що ми маємо численну кількість людських жертв.

«Це сміливі, відчайдушні, сильні духом люди, що ведуть боротьбу проти соціальної несправедливості, за щастя свого народу, за Україну і, які, на жаль, безневинно гинуть», - звернув увагу присутніх Микола Кучар та додав, що без належної пропаганди нашої країни на усіх міжнародних рівнях, нам не здолати ворога, - «ми досягли певних результатів з посилення обороноздатності нашої країни і сьогодні, маємо значно сильнішу армію, ніж це було ще декілька років тому».

Підсумовуючи, народний депутат зазначив, що круглий стіл дав можливість почути різні думки та світогляди на цю тему, і висловив сподівання, що цей захід стане ще одним кроком для встановлення миру в нашій країні та її підтримки на міжнародній арені.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 12:00
24 квітня 2024 15:34
24 квітня 2024 12:45
23 квітня 2024 19:15
23 квітня 2024 11:30
22 квітня 2024 17:30
19 квітня 2024 14:45
19 квітня 2024 14:24
18 квітня 2024 18:45
18 квітня 2024 13:57