Сьогодні, 11 грудня 2018 року відбулося засідання робочої групи, створеної при Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин з напрацювання пропозицій щодо проведення земельної реформи.

У засіданні робочої групи взяли участь народні депутати України – члени Комітету, керівники профільних організацій та компаній, науковці, а також представники міжнародних організацій.

Учасниками заходу були обговорені узагальнені пропозиції до проекту Концепції обігу земель сільськогосподарського призначення, а також порівняльна таблиця до проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення.

Окрему увагу учасники робочої групи приділили обговоренню положень законопроекту щодо ризиків, які можуть виникнути при запровадженні обігу земель сільськогосподарського призначення.

Зокрема, учасники заходу детально обговорили питання щодо обмежень та застережень стосовно учасників ринку, етапів допуску на ринок земель фізичних та юридичних осіб, концентрації площі земель у одного учасника (фізичної чи юридичної особи), проблем кредитування сільгоспвиробників для придбання земель у власність, а також звернули увагу на інші запобіжники, які необхідно передбачити для унеможливлення зловживань при запровадженні в Україні обігу земель сільськогосподарського призначення.

За результатами обговорення учасники заходу відмітили необхідність подальшого доопрацювання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення з урахуванням озвучених пропозицій та його обговорення на наступному засіданні робочої групи.

Довідково: До складу робочої групи входять народні депутати України – члени Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, представники Мінагрополітики, Держгеокадастру, ННЦ «Інститут аграрної економіки»,  Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу, «Української аграрної конфедерації», «Всеукраїнської Аграрної Ради», «Аграрного союзу України», «Асоціації фермерів та приватних землевласників України», Асоціації «Свинарі України», Національної асоціації цукровиків України, Асоціації виробників молока, Асоціації «Союз птахівників України», Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, експерти Світового Банку та проекту USАID «Агросільрозвиток».

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

17 квітня 2024 16:01
16 квітня 2024 12:38
15 квітня 2024 16:45
13 квітня 2024 16:30
12 квітня 2024 19:30
11 квітня 2024 18:00
11 квітня 2024 14:26
10 квітня 2024 15:00
10 квітня 2024 10:35
05 квітня 2024 19:00