Сьогодні, 14 вересня 2021 року, Комітет з питань аграрної та земельної політики продовжує свою роботу на базі Управління каналів річки Інгулець (УКРІ) у м. Снігурівка Миколаївської області.

У заході беруть участь заступник Голови Комітету Сергій Рудик, голови підкомітетів Комітету з питань аграрної та земельної політики, а саме: голова підкомітету з питань земельних відносин Артем Нагаєвський, голова підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу Олександр Гайду, голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Артем Чорноморов, народний депутат України – член Комітету Володимир Тимофійчук, Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, В.о. голови Державного агентства водних ресурсів України Олексій Кузьменков, голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім, голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва, голова Асоціації користувачів водомереж Андрій Мишкін, депутат Херсонської обласної ради Володимир Хвостов, голова фермерського господарства «Аделаїда», депутат Херсонської обласної ради Сергій Рибалко, заступник Голови Всеукраїнської аграрної ради Михайло Соколов а також місцеві сільськогосподарські товаровиробники.

З вітальним словом до учасників другого етапу комітетських слухань звернулись заступник Голови Комітету Сергій Рудик та голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Артем Чорноморов.

Учасниками слухань було визначено, що нагальним питанням для Миколаївщини є відновлення якості води, налагодження систем очищення, зокрема для потреб зрошення.

Було зазначено, що забруднення річки Інгулець завдають істотної шкоди довкіллю, екосистемі басейну річки, здоров’ю населення, погіршують якість води для зрошення в ході усього поливного періоду, який в умовах змін клімату істотно збільшується.

Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований поінформував, що певні кроки вже зроблені в напрямку поліпшення екологічного стану річки Інгулець та забезпечення аграріїв водою.

Крім того, в ході продовження обговорення проекту Закону України «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель», реєстр. № 5202-д, голова підкомітету Артем Чорноморов зазначив, що головним завданням даного законопроекту є стимулювання зрошення.

Народні депутати України – члени Комітету вдячні всім учасникам заходу за участь у комітетських слуханнях, конструктивне обговорення проблемних питань і висловлені пропозиції щодо шляхів їх врегулювання.

Проект рекомендацій, підготовлений за результатами комітетських слухань, в установленому порядку буде розглянуто на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

 


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

18 березня 2024 16:35
14 березня 2024 18:00
12 березня 2024 15:19
11 березня 2024 20:00
10 березня 2024 12:30
09 березня 2024 08:15
06 березня 2024 19:00
06 березня 2024 17:00
06 березня 2024 12:00
06 березня 2024 11:47