Незважаючи на військовий терор росії держава продовжує підтримувати найважливіший сектор економіки України – аграрну галузь, інформують у Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

Так, за інформацією Мінагрополітики в Україні виділять 2,5 млн грн для відновлення жіночого фермерства. Міністерство аграрної політики та продовольства України та міжнародна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience оголосили про співпрацю над відновленням та зміцненням жіночого фермерства в умовах війни. Ініціатива впроваджується в рамках освітньо-грантової програми для жінок-фермерок TalentA, яка ініційована та фінансується Corteva і підтримується Міністерством третій рік поспіль.

«TalentA-2022. Антикрихкість» є продовженням програми, яку Corteva реалізувала в Україні в 2020 та 2021 роках. Вона має на меті допомогти жінкам, які задіяні в сільськогосподарському виробництві, впоратись із наслідками трагічних подій, що відбуваються на території України: відновити та забезпечити життєздатність бізнесу, адаптуватись до нових реалій, управляти кризою і таким чином знизити ризики для продовольчої безпеки в громадах. Загалом учасницями «TalentA-2022. Антикрихкість» стали 45 жінок-фермерок віком від 23 до 70 років з 18 областей України, які у жовтні візьмуть участь в грантовій частині програми і позмагаються за гранти від компанії Corteva Agriscience на підтримку життєздатності власного бізнесу та соціальної допомоги громадам.

Співпраця передбачає залучення представників Міністерства аграрної політики та продовольства України в освітній частині програми з метою інформування учасниць про державну підтримку фермерства, а також оцінювання грантових проєктів в складі експертної ради.

Переможниці програми розділять грантовий фонд у понад 2,5 мільйона гривень, які Corteva Agriscience виділяє з метою відновлення жіночого фермерства та змінення продовольчої безпеки громад. Ця ініціатива компанії, зокрема, сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу заради забезпечення економічного фундаменту перемоги України у війні, яку розв’язала росія.

Corteva є однією з найперших міжнародних компаній аграрного сектору, яка на відміну від основних конкурентів єдина відразу чітко заявила про свою позицію щодо підтримки України та оголосила про вихід з російського ринку і виділила фінансування для низки благодійних та гуманітарних ініціатив заради допомоги постраждалим.

Компанія Corteva демонструє повагу до цінності людського життя, категоричне засудження війни та шану до найвищих морально-етичних цінностей, тим самим подаючи приклад поведінки міжнародної компанії, який варто наслідувати всім міжнародними бізнес-організаціям, що працюють в Україні.

Наразі надзвичайно важливим є навчання, розвиток та підтримка бізнес навичок та умінь саме жіноцтва, адже на них саме у цей період лягає у більшій ступені частка забезпечення дієздатності економічного фронту. Підприємництво має розвиватись та створювати точки доданої вартості, а й подекуди й доданої цінності людського капіталу.

В Corteva вважають за необхідне підтримувати жінок в сільській місцевості, які виробляють продукти харчування й створюють робочі місця.

Зараз, коли українська економіка переживає найскладніші часи, а кількість людей, які потребують підтримки, велика, як ніколи, така допомога особливо важлива. На рівні держави та приватного бізнесу саме на це має бути спрямована найпильніша увага, адже сприяння розвитку економіки наближає перемогу України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 12:00
24 квітня 2024 15:34
24 квітня 2024 12:45
23 квітня 2024 19:15
23 квітня 2024 11:30
22 квітня 2024 17:30
19 квітня 2024 14:45
19 квітня 2024 14:24
18 квітня 2024 18:45
18 квітня 2024 13:57