КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                                              

 

 

Протокол № 5

 

3  лютого  15

 

адреса: вул. Грушевського, 5, конференц-зал, 18.00 год.

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Кутовий Т.В.

 

ПРИСУТНІ: народні депутати України - члени Комітету: Бакуменко О.Б., Бриченко І.В., Вадатурський А.О., Вітко А.Л., Давиденко В.М., Дідич В.В., Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Козаченко Л.П., Корнацький А.О.,  Кулініч О.І., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Лунченко В.В., Люшняк М.В., Мартиняк С.В., Мірошниченко І.В., Мушак О.П., Негой Ф.Ф., Нестеренко В.Г., Петьовка В.В., Хлань С.В., Юрчишин П.В.

 

ВІДСУТНІ:  Бобов Г.Б.,  Дмитренко О.М.,  Добкін Д.М., Кузьменко А.І.,  Омельянович Д.С.

 

Від секретаріату Комітету присутні:  заступники завідувача  секретаріату  Комітету Ванівський Б.С., Самсоненко В.В., головні консультанти Величко В.І., Гаркавенко Ю.М., Жидков О.Є., Коляда О.М., Усата Р.Ю., Чернишенко І.І., старший консультант Боремська З.В., консультант Корякіна І.І., спеціаліст І категорії Кантур С.В.

 

Список присутніх: додається

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.     Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо формування земельних ділянок та їх державної реєстрації на підставі документації із землеустрою, розробленої до 2013 року)», внесений народним депутатом України Апостолом М.В. (реєстр. № 0902 від 27.11.2014р.), II читання

2.     Про проект Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людиною», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 0905 від 27.11.2014р.), II читання

3.     Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони приватизації об'єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем та земель, на яких ці об'єкти розташовані», внесений народними депутатами України Гордєєвим А.А., Вінником І.Ю., Співаковським О.В., Хланєм С.В. (реєстр. № 1128 від 01.12.2014р.)

4.     Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», внесений народними депутатами України Кириленком І.Г., Юрчишиним П.В., Івченком В.Є., Давиденком В.М., Бакуменком О.Б., Заболотним Г.М. (реєстр. № 1599 від 23.12.2014 р.)

5.     Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про особисте селянське господарство» (щодо врегулювання питання членства)», внесений народними депутатами України Кириленком І.Г., Івченком В.Є. (реєстр. № 1464 від 15.12.2014р.)

6.     Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про насіння і садивний матеріал" (щодо гармонізації законодавства України до законодавства ЄС та СОТ)», внесений народними депутатами України Головко М.Й., Осуховським О.І., Левченком Ю.В., Іллєнком А.Ю., Марченком О.О., Бубликом Ю.В., Рудиком С.Я. (реєстр. № 1460 від 12.12.2014р.)

7.     Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення законодавства у сфері насінництва та розсадництва у відповідність до європейських та міжнародних вимог)», внесений народними депутатами України Мірошніченком І.В., Івченком В.Є., Бакуменком О.Б. (реєстр. № 1460-1 від 24.12.2014р.)

8.     Про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підвищення ставок акцизного збору на тютюнові вироби, алкогольні напої та пиво) в рамках процесу євроінтеграції України», внесений народними депутатами України Гопко Г.М., Остріковою Т.Г., Мусієм О.С., Кривенком В.М. (реєстр. № 1474 від 16.12.2014р.)

9.     Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 15 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (щодо збільшення розмірів плати за ліцензії на право оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами)», внесений народними депутатами України Гопко Г.М., Остріковою Т.Г., Мусієм О.С., Кривенком В.М. (реєстр. № 1488 від 16.12.2014р.)

10.  Про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо розвитку тваринницької галузі агропромислового комплексу)», внесений народним депутатом України Барвіненком В.Д. (реєстр. № 1172 від 02.12.2014р.)

11.  Про план роботи та розклад засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий – липень 2015 року)

 

 

1

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань земельних відносин Корнацького А.О. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо формування земельних ділянок та їх державної реєстрації на підставі документації із землеустрою, розробленої до 2013 року)», внесений народним депутатом України Апостолом М.В. (реєстр. № 0902 від 27.11.2014р.), II читання

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Бакуменко О.Б., Лунченко В.В.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний законопроект в другому читанні та в цілому, як Закон України»

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо формування земельних ділянок та їх державної реєстрації на підставі документації із землеустрою, розробленої до 2013 року)», внесений народним депутатом України Апостолом М.В., реєстр. № 0902 від 27.11.2014р., прийняти в другому читанні та в цілому, як Закон України.

2. Доповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Кутового Т.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

2

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишина П.В. про проект Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людиною», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 0905 від 27.11.2014р.), II читання

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Заболотний Г.М., Козаченко Л.П., Бакуменко О.Б.,

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний законопроект в другому читанні та в цілому, як Закон України»

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людиною», внесений Кабінетом Міністрів України, реєстр. № 0905 від 27.11.2014р.), прийняти в другому читанні та в цілому, як Закон України.

2. Доповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Кутового Т.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

3

 

СЛУХАЛИ: інформації народного депутата України Гордєєва А.А. та голови підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Хланя С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони приватизації об'єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем та земель, на яких ці об'єкти розташовані», внесений народними депутатами України Гордєєвим А.А., Вінником І.Ю., Співаковським О.В., Хланєм С.В. (реєстр. № 1128 від 01.12.2014р.)

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Заболотний Г.М., Козаченко Л.П., Корнацький А.О., Бриченко І.В.

Також в обговоренні взяв участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Лапа В.І.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний законопроект за основу»

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 24; «утрим.» - 1.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони приватизації об'єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем та земель, на яких ці об'єкти розташовані», внесений народними депутатами України Гордєєвим А.А., Вінником І.Ю., Співаковським О.В., Хланєм С.В., реєстр. № 1128 від 01.12.2014р., прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голови підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Хланя С.В.

Рішення прийнято.

 

4

 

СЛУХАЛИ: інформації народного депутата України Івченка В.Є. та голови підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі Дідича В.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», внесений народними депутатами України Кириленком І.Г., Юрчишиним П.В., Івченком В.Є., Давиденком В.М., Бакуменком О.Б., Заболотним Г.М. (реєстр. № 1599 від 23.12.2014 р.)

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Люшняк М.В., Заболотний Г.М., Юрчишин П.В. Корнацький А.О.

Також по цьому питанню виступили: заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Лапа В.І., представник Асоціації фермерів та землевласників України Томич І.Ф.,

 

За результатами обговорення було висловлено дві пропозиції на голосування:

 

Пропозиція №1:«Рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний законопроект за основу»

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 24; «проти» - 1.

 

Пропозиція №2: «Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект відхилити»

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 1.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», внесений народними депутатами України Кириленком І.Г., Юрчишиним П.В., Івченком В.Є., Давиденком В.М., Бакуменком О.Б., Заболотним Г.М., реєстр. № 1599 від 23.12.2014 р., прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Кутового Т.В.

 

Рішення прийнято.

 

 

5

 

СЛУХАЛИ: інформації народного депутата України Івченка В.Є. та голови підкомітету з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти Вітко А.Л. про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про особисте селянське господарство» (щодо врегулювання питання членства)», внесений народними депутатами України Кириленком І.Г., Івченком В.Є. (реєстр. № 1464 від 15.12.2014р.)

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Люшняк М.В., Заболотний Г.М., Юрчишин П.В. Корнацький А.О.

Також по цьому питанню виступив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Лапа В.І.

 

За результатами обговорення було висловлено дві пропозиції на голосування:

 

Пропозиція №1:«Рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний законопроект за основу»

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 20; «проти» - 1; «утрим.» - 4.

 

Пропозиція №2: «Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект відхилити»

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 1.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про особисте селянське господарство» (щодо врегулювання питання членства)», внесений народними депутатами України Кириленком І.Г., Івченком В.Є., реєстр. № 1464 від 15.12.2014р., прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Кутового Т.В.

 

Рішення прийнято.

 

 

6

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі Дідича В.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про насіння і садивний матеріал" (щодо гармонізації законодавства України до законодавства ЄС та СОТ)», внесений народними депутатами України Головко М.Й., Осуховським О.І., Левченком Ю.В., Іллєнком А.Ю., Марченком О.О., Бубликом Ю.В., Рудиком С.Я. (реєстр. № 1460 від 12.12.2014р.)

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Мірошніченко І.В., Юрчишин П.В. Корнацький А.О.

Народний депутат України – член Комітету Люшняк М.В. зазначив, що недоцільно розглядати даний законопроект, оскільки автор відсутній.

Також по цьому питанню виступив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Лапа В.І.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект відхилити»

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про насіння і садивний матеріал" (щодо гармонізації законодавства України до законодавства ЄС та СОТ)», внесений народними депутатами України Головко М.Й., Осуховським О.І., Левченком Ю.В., Іллєнком А.Ю., Марченком О.О., Бубликом Ю.В., Рудиком С.Я., реєстр. № 1460 від 12.12.2014р., відхилити.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Кутового Т.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

 

7

 

СЛУХАЛИ: інформації народного депутат України Мірошніченка І.В. та голови підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі Дідича В.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення законодавства у сфері насінництва та розсадництва у відповідність до європейських та міжнародних вимог)», внесений народними депутатами України Мірошніченком І.В., Івченком В.Є., Бакуменком О.Б. (реєстр. 1460-1 від 24.12.2014р.)

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Заболотний Г.М., Люшняк М.В., Вадатурський А.О., Козаченко Л.П.

Також по цьому питанню виступив виконавчий директор Української насіннєвої асоціації Хаджиматов В.А., експерт Українського клубу аграрного бізнесу Терешенко О.С., директор Інституту експертизи сортів рослин Білявська Л.Г.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний законопроект за основу»

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 22; «утрим.» - 3.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення законодавства у сфері насінництва та розсадництва у відповідність до європейських та міжнародних вимог)», внесений народними депутатами України Мірошніченком І.В., Івченком В.Є., Бакуменком О.Б., реєстр. № 1460-1 від 24.12.2014р., прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Кутового Т.В.

 

Рішення прийнято.

 

 

8

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Козаченка Л.П. про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підвищення ставок акцизного збору на тютюнові вироби, алкогольні напої та пиво) в рамках процесу євроінтеграції України», внесений народними депутатами України Гопко Г.М., Остріковою Т.Г., Мусієм О.С., Кривенком В.М. (реєстр. № 1474 від 16.12.2014р.)

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект відхилити»

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підвищення ставок акцизного збору на тютюнові вироби, алкогольні напої та пиво) в рамках процесу євроінтеграції України», внесений народними депутатами України Гопко Г.М., Остріковою Т.Г., Мусієм О.С., Кривенком В.М., реєстр. № 1474 від 16.12.2014р., відхилити.

2. Рішення направити в Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, який визначено головним по опрацюванню даного законопроекту.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

9

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Козаченка Л.П. про проект Закону України «Про внесення змін до статті 15 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (щодо збільшення розмірів плати за ліцензії на право оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами)», внесений народними депутатами України Гопко Г.М., Остріковою Т.Г., Мусієм О.С., Кривенком В.М. (реєстр. № 1488 від 16.12.2014р.)

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект відхилити»

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до статті 15 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (щодо збільшення розмірів плати за ліцензії на право оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами)», внесений народними депутатами України Гопко Г.М., Остріковою Т.Г., Мусієм О.С., Кривенком В.М., реєстр. № 1488 від 16.12.2014р., відхилити.

2. Рішення направити в Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, який визначено головним по опрацюванню даного законопроекту.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

10

 

СЛУХАЛИ: інформації народного депутата України Барвіненка В.Д. та голови підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Козаченка Л.П. про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо розвитку тваринницької галузі агропромислового комплексу)», внесений народним депутатом України Барвіненком В.Д. (реєстр. № 1172 від 02.12.2014р.)

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Корнацький А.О., Заболотний Г.М.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України направити даний законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання»

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 24; «утрим.» - 1.

 

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо розвитку тваринницької галузі агропромислового комплексу)», внесений народним депутатом України Барвіненком В.Д., реєстр. № 1172 від 02.12.2014 р., направити суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Рішення направити в Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, який визначено головним по опрацюванню даного законопроекту.

 

Рішення прийнято.

 

 

 

11

 

СЛУХАЛИ: інформацію Секретаря Комітету Лунченка В.В. про план роботи та розклад засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий – липень 2015 року)

 

На голосування поставили пропозицію: «Затвердити план роботи та розклад засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання»

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Затвердити план роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий – липень 2015 року).

2. Затвердити розклад засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий – липень 2015 року).

3. Визначити днем проведення засідання Комітету кожен вівторок пленарного тижня.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                                  Т. КУТОВИЙ

 

 

 

Секретар Комітету                                                                              В. ЛУНЧЕНКО

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“ІІ сесія 8 скликання”

07 вересня 2015 16:39
07 вересня 2015 16:21
07 вересня 2015 14:53
07 вересня 2015 14:42
07 вересня 2015 14:05
11 червня 2015 15:08
25 травня 2015 15:21
13 травня 2015 15:00
13 травня 2015 14:55
03 квітня 2015 10:31