КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 34

19 травня 2020 року

 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала

09 год. 00 хв.

              

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Колихаєв І.В., Кучер М.І., Кириченко М.О., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 27

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Мейдич О.Л., Петьовка В.В., Столар В.М., Чайківський І.А.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Шумейко С.Г., Гаркавенко Ю.М., Коляда О.М., Чернишенко І.І., Боремська З.В., старший консультант Кантур С.В., консультант Чужмир К.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про перегляд рішення Комітету щодо проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, поданого народним депутатом України Міньком С.А. (реєстр. № 3012 від 05.02.2020) та  проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю), поданого народними депутатами України Сольським М.Т., Литвиненком С. А., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 3012-1 від 20.02.2020).

2. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про обрання в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету для ведення підрахунку голосів.

ВИСТУПИВГоловуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який відповідно до пункту 3 статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» у зв’язку з відсутністю на засіданні секретаря Комітету Чайківського І.А. запропонував народним депутатам України – членам Комітету обрати в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету для ведення підрахунку голосів народного депутата України Кучера М.І.

ВИРІШИЛИ:

Обрати в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету для ведення підрахунку голосів народного депутата України Кучера М.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 27; «проти» - 0; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 27; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про перегляд рішення Комітету щодо проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, поданого народним депутатом України Міньком С.А. (реєстр. № 3012 від 05.02.2020) та  проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю), поданого народними депутатами України Сольським М.Т., Литвиненком С. А., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 3012-1 від 20.02.2020).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1. Переглянути рішення Комітету від 30 квітня 2020 року (протокол № 31) «Про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій (реєстр. № 3012) та проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю) (реєстр. № 3012-1)», зокрема, рекомендувати Верховній Раді України:

 

проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій (реєстр. № 3012 від 05.02.2020), поданий народним депутатом України Міньком С.А., відхилити;

 

проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю) (реєстр. № 3012-1 від 20.02.2020), поданий народними депутатами України Сольським М.Т., Литвиненком С.А., Чернявським С.М. та іншими, направити до Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики для підготовки на повторне перше читання.

2. Визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т. співдоповідачем при розгляді на пленарному засіданні Верховної Ради України законопроекту реєстр. № 3012, а також доповідачем при розгляді альтернативного законопроекту реєстр. № 3012-1.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -18; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято.

 

2. В різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про звернення Одеської обласної державної адміністрації щодо загибелі сільськогосподарських культур у господарствах Одеської області внаслідок довготривалої посухи та весняних заморозків.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати звернення Одеської обласної державної адміністрації щодо створення Урядової комісії з вивчення ситуації, що склалася в регіоні та направити його до Кабінету Міністрів України та Національного банку України.

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України розглянути можливість здійснити компенсації втрат сільгосптоваровиробників за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -27; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію про розклад засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на червень 2020 року.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував затвердити розклад засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на червень 2020 року.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити наступний розклад засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на червень 2020 року:

 

з/п

 

День тижня і дата

проведення засідання

Початок роботи

1.

Середа, 3 червня

 

14 год. 30 хв.

2.

Середа, 10 червня

 

11 год. 00 хв.

3.

Середа, 17 червня

14 год. 30 хв.

 

 

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 27; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку