КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 36

27 травня 2020 року

 

у режимі відеоконференції

11 год. 00 хв.

              

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Нагаєвський А.С., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А. Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Богданець А.В., Мейдич О.Л., Колихаєв І.В., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Гаркавенко Ю.М., Боремська З.В., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин», друге читання (реєстр. № 3398 від 27.04.2020).

2. Про проект Закону про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Сольським М.Т., Цабалєм В.В. та іншими, повторне перше читання (реєстр. № 3205-2 від 25.05.2020).

3. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України що стосуються відносин у сфері перевезення живих тварин, а також окремих питань карантину (інших ветеринарно-санітарних положень), поданий народними депутатами України Шкрум А.І., Овчинниковою Ю.Ю., Івченком В.Є. та іншими (реєстр. № 2558 від 09.12.2019).

4. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про внесення змін до Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин», друге читання (реєстр. № 3398 від 27.04.2020).

ВИСТУПИВ: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Глущенко С. М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., секретар Комітету Чайківський І.А., заступник Голови Комітету Чернявський С.М., голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., народні депутати України – члени Комітету Герасимов А.В., Івченко В.Є., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин» (реєстр. № 3398) прийняти у другому читанні і в цілому як Закон.

2. Визначити доповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято.

 

За ініціативою народного депутата України – члена Комітету Івченка В.Є. головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. запропонував народним депутатам України – членам Комітету внести зміни в черговість розгляду питань порядку денного і другим питанням розглянути третє питання порядку денного.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України що стосуються відносин у сфері перевезення живих тварин, а також окремих питань карантину (інших ветеринарно-санітарних положень), поданий народними депутатами України Шкрум А.І., Овчинниковою Ю.Ю., Івченком В.Є. та іншими (реєстр. № 2558 від 09.12.2019).

ВИСТУПИВ: народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Глущенко С.М., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

Питання заслухано.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Сольським М.Т., Цабалєм В.В. та іншими, повторне перше читання (реєстр. № 3205-2 від 25.05.2020).

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., народний депутат України – член Комітету Герасимов А.В., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., директор департаменту фінансової стабільності Національного банку України Ваврищук В.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Сольським М.Т., Цабалєм В.В. та іншими (реєстр. № 3205-2 від 25.05.2020), прийняти за основу.

 2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято.

 

3. В різному

СЛУХАЛИ: Інформацію щодо необхідності створення окремого Міністерства аграрної політики.

ВИСТУПИВ: народний депутат України – член Комітету Бунін С.В., який вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію звернутись до Прем’єр-міністра України щодо створення окремого Міністерства аграрної політики.

СЛУХАЛИ: Інформацію щодо недопущення запровадження спеціальних квот на мінеральні добрива.

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету підтримати звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо недопущення запровадження спеціальних квот на мінеральні добрива.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народні депутати України – члени Комітету Кучер М.І., Матусевич О.Б. 

ВИРІШИЛИ:

Підтримати звернення до Прем’єр-міністра України щодо створення окремого Міністерства аграрної політики.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -24; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо недопущення запровадження спеціальних квот на мінеральні добрива.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -24; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

СЛУХАЛИ: Інформацію про внесення змін до Плану роботи Комітету на період роботи третьої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

ВИСТУПИВ: керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г., який наголосив на необхідності внесення змін до Плану роботи Комітету на період роботи третьої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, а саме: у зв’язку з епідеміологічною ситуацією скасувати або перенести на наступну сесію виїзні засідання Комітету, які були заплановані на поточну сесію.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В.

За результатами обговорення

ВИРІШИЛИ:

Внести зміни до Плану роботи Комітету на період роботи третьої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, а саме: у зв’язку з епідеміологічною ситуацією скасувати виїзні засідання Комітету, які були заплановані на поточну сесію.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -24; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку