КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 40

15 липня 2020 року

 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала

14 год. 30 хв.

              

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Колихаєв І.В., Кириченко М.О., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А. Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 25

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Герасимов А.В., Лабазюк С.П., Мейдич О.Л., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Боремська З.В., Чернишенко І.І., Коляда О.М., Жидков О.Є., Шумейко С.Г., старший консультант Кантур С.В., консультант Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, друге читання (реєстр. № 2194 від 01.10.2019).

2. Про проект Закону про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про безпечність та гігієну кормів" з метою стабілізації ринку кормів, поданий народними депутатами України Сольським М.Т., Нагаєвським А.С., Нікітіною М.В.  та іншими (реєстр. № 3672 від 17.06.2020).

3. Про затвердження пропозицій до проекту порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

4. Про затвердження Звіту про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за період роботи третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

5. Про затвердження Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на період роботи четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

6. Інформація Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України про фонд розвитку сільських територій.

7. Інформація Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України про проект Закону України про основи регулювання торговельної діяльності харчовими продуктами.

8. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, друге читання (реєстр. № 2194 від 01.10.2019).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який проінформував присутніх, що за результатами проведених у Комітеті робочих зустрічей з представниками центральних органів виконавчої влади та профільних асоціацій по опрацюванню положень зазначеного проекту Закону були напрацьовані поправки і пропозиції, які разом з робочим варіантом порівняльної таблиці до другого читання були надані народним депутатам України - членам Комітету.

Головуючий запропонував народним депутатам України – членам Комітету ознайомитись з вказаними матеріалами і продовжити розгляд даного питання на наступному засіданні Комітету. Водночас головуючий дав доручення секретаріату Комітету щодо продовження опрацювання положень проекту Закону реєстр. № 2194 та проведення робочих зустрічей з залученням експертів, представників центральних органів виконавчої влади та профільних асоціацій.

В обговоренні взяв участь: народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є.

ВИРІШИЛИ: продовжити розгляд даного питання на наступному засіданні Комітету.

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про безпечність та гігієну кормів» з метою стабілізації ринку кормів, поданий народними депутатами України Сольським М.Т., Нагаєвським А.С., Нікітіною М.В. та іншими (реєстр. № 3672 від 17.06.2020).

ВИСТУПИВ: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Глущенко С.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Салійчук О.В., Нікітіна М.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про безпечність та гігієну кормів» з метою стабілізації ринку кормів (реєстр. № 3672), прийняти за основу та в цілому як Закон.

2. Доповідачем на пленарному засіданні сесії Верховної Ради України при розгляді законопроекту визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 16; «проти» - 0; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження пропозицій до проекту порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Халімон П.В., народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Кучер М.І., Нікітіна М.В., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити пропозиції до проекту порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання з урахуванням висловлених зауважень народних депутатів України – членів Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 16; «проти» - 0; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження Звіту про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за період роботи третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Чайківський І.А., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити звіт про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за період роботи третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.


5. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на період роботи четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Чайківський І.А., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити План роботи Комітету з урахуванням висловлених пропозицій народних депутатів України – членів Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. В Різному

СЛУХАЛИ: Інформацію щодо необхідності напрацювання позиції Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики щодо поетапності приватизації спиртової галузі.

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Халімон П.В., який вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету ініціативу щодо створення робочої групи з розробки пропозицій Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики щодо поетапної приватизації спиртової галузі.

В обговоренні взяли участь: народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Створити при Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики робочу групу з питання розробки пропозицій Комітету щодо поетапної приватизації спиртової галузі.

2. Обрати головою робочої групи народного депутата України заступника Голови Комітету Халімона Павла Віталійовича.

3. Доручити голові робочої групи сформувати та затвердити персональний склад робочої групи у термін до 27 липня 2020 року.

4. Доручити голові робочої групи під час четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання внести на розгляд Комітету розроблені пропозиції робочої групи.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Голову Комітету Сольського Миколу Тарасовича.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 14; «проти» - 0; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України про фонд розвитку сільських територій.

ВИСТУПИВ: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., секретар Комітету Чайківський І.А., народний депутат України – член Комітету Салійчук О.В.

Інформацію заслухано і обговорено.

 

8. СЛУХАЛИ:І інформацію Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України про проект Закону України про основи регулювання торговельної діяльності харчовими продуктами.

ВИСТУПИВ: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., секретар Комітету Чайківський І.А., народний депутат України – член Комітету Салійчук О.В.

Інформацію заслухано і обговорено.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку