КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 44

4 листопада 2020 року

 

вул. Грушевського, 18/2, к.12, 14 год. 30 хв.

              

              

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Колихаєв І.В., Кириченко М.О., Кучер М.І., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В.

Всього присутніх: 21

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Бунін С.В., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Петьовка В.В., Столар В.М., Тарасов О.С., Христенко Ф.В., Чайківський І.А., Юрчишин П.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти: Жидков О.Є., Шумейко С.Г., Боремська З.В., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин, друге читання (реєстр. № 3318 від 09.04.2020).

2. Інформація Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо концепції страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

3. Інформація Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України про пропозиції до проекту Закону України «Про захист рослин».

4. Інформація Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо проекту Закону України «Про матеріали та предмети, що контактують з харчовими продуктами».

5. Про затвердження розкладу засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на листопад 2020 року.

6. Різне.

 

СЛУХАЛИ:

Про обрання на поточне засідання Комітету народного депутата України – члена Комітету для ведення підрахунку голосів.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який відповідно до пункту 3 статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» у зв’язку з відсутністю на засіданні секретаря Комітету Чайківського І.А. запропонував народним депутатам України – членам Комітету обрати на поточне засідання Комітету для ведення підрахунку голосів народного депутата України – члена Комітету Кучера М.І.

ВИРІШИЛИ:

Обрати на поточне засідання Комітету для ведення підрахунку голосів народного депутата України - члена Комітету Кучера М.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин, друге читання (реєстр. № 3318 від 09.04.2020).

ВИСТУПИВ: народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., голова з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народні депутати України – члени Комітету Кучер М.І., Івченко В.Є., Герасимов А.В., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Глущенко С.М., експерт Світового банку Лапа В.І., експерт Світового банку Бурило Ю.П., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. поставив на голосування пропозицію щодо прийняття рішення по даному питанню порядку денного на поточному засіданні Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 12; «проти» - 0; «утрим.» - 7.

Рішення прийнято.

Продовження обговорення: голова з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Глущенко С.М., експерт Світового банку Лапа В.І., експерт Світового банку Бурило Ю.П., координатор комітетів Європейської Бізнес асоціації Кирилюк Д.О., ветеринарний лікар Асоціації виробників молока Присяжнюк І.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований до другого читання проект Закону України «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин» (реєстр. № 3318) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон в редакції Комітету, підтримавши поправки від Комітету (відповідно до пункту 4 частини першої статті 15 Закону України "Про комітети Верховної Ради України"), та з подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

2. Доповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 13; «проти» - 0; «утрим.» - 7.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо концепції страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

ВИСТУПИВ: Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Петрашко І.Р.,  який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., голова з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є.

Інформацію заслухано і обговорено.

 

3-4. СЛУХАЛИ: Інформацію Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України про пропозиції до проекту Закону України «Про захист рослин» та щодо проекту Закону України «Про матеріали та предмети, що контактують з харчовими продуктами».

ВИСТУПИВ: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Глущенко С.М., який доповів по суті зазначених питань.

В обговоренні взяв участь Голова Комітету Сольський М.Т. Інформацію заслухано і обговорено.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження розкладу засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на листопад 2020 року.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував затвердити розклад засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на листопад 2020 року.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити наступний розклад засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на листопад 2020 року:

 

з/п

 

День тижня і дата

проведення засідання

Початок роботи

1.

Середа, 4 листопада

 

14 год. 30 хв.

2.

Середа, 18 листопада

 

14 год. 30 хв.

 

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. В різному:

СЛУХАЛИ: пропозицію щодо необхідності направлення звернення до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з проханням визначити Комітет з питань аграрної та земельної політики головним з опрацювання проектів Законів про ринок деревини, реєстр. № 4197 та реєстр. № 4197-1.

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі        Богданець А.В., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ: підтримати зазначене звернення.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку