КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 51

3 лютого 2021 року

 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала, 14 год. 30 хв.

                       

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Івченко В.Є., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 26

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Колихаєв І.В., Лабазюк С.П., Петьовка В.В., Столар В.М.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Боремська З.В., Жидков О.Є., Коляда О.М., Шумейко С.Г., Чернишенко І.І., старший консультант Кантур С.В., консультант Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Продовження розгляду проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, повторне друге читання (реєстр. № 2194 від 01.10.2019).

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони, друге читання (реєстр. № 2195 від 01.10.2019).

3. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, повторне друге читання (реєстр. № 2194 від 01.10.2019), продовження розгляду.

ВИСТУПИВ: член Ради Асоціації «Земельна спілка України» Біленко С.Б., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Христенко Ф.В.,  Міністр аграрної політики та продовольства України Лещенко Р.М., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. поставив на голосування пропозицію щодо прийняття рішення по даному питанню порядку денного на поточному засіданні Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1.

Рішення не прийнято.

ВИРІШИЛИ:

Рішення по даному питанню порядку денного прийняти на наступному засіданні Комітету, проведення якого заплановано на 5 лютого 2021 року на 08 год. 00 хв.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18.

Рішення прийнято.

 

2. Розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони, друге читання (реєстр. № 2195 від 01.10.2019), перенесено на наступне засідання Комітету, проведення якого заплановано на 5 лютого 2021 року на 08 год. 00 хв.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку