КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 71

12 серпня 2021 року

 

у режимі відеоконференції

11 год. 00 хв.

                       

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Костюк Д.С., Кучер М.І., Кириченко М.О., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Рудик С.Я., Івченко В.Є., Лабазюк С.П., Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головний консультант Гаркавенко Ю.М., консультант Рудень О.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону України про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель (реєстр. № 5202), направлений Верховною Радою України 15.07.2021 р. до Комітету для підготовки на повторне перше читання.

2. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.


1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель (реєстр. № 5202), направлений Верховною Радою України 15.07.2021 р. до Комітету для підготовки на повторне перше читання.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., голова підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу Гайду О.В.,  народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В., перший заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Мірошніченко А.М., перший заступник Голови Державного агентства водних ресурсів України Кузьменков О.О., заступник Голови ГС «Всеукраїнська аграрна рада» Соколов М.Ю., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

1. Подати на розгляд Верховної Ради України доопрацьований проект Закону України про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель у редакції Комітету.

2. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в повторному першому читанні прийняти доопрацьований проект Закону України про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель (реєстр. № 5202) за основу.

3. Врахувати при підготовці законопроекту до другого читання відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України пропозиції і поправки щодо доопрацювання положень з метою системного врегулювання питання стимулювання гідротехнічної меліорації земель та узгодження цих положень з іншими законодавчими актами, що не були предметом розгляду в першому читанні та відповідають предмету правового регулювання законопроекту, і звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією оголосити про необхідність внесення пропозицій і поправок щодо доопрацювання зазначених положень відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

4. Визначити доповідачем від Комітету при розгляді законопроекту Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку