КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 76

10 листопада 2021 року

 

15 год. 00 хв. ( у режимі відеоконференції)

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Рудик С.Я., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 25

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Івченко В.Є., Лабазюк С.П., Салійчук О.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Коляда О.М., Корякіна І.І., старший консультант Кантур С.В., консультанти Рудень О.В., Чужмир К.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю), друге читання (реєстр. № 3012-2), продовження розгляду дискусійних положень.

2. Про уточнення та перегляд окремих положень проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку виноградарства в Україні, друге читання (реєстр. № 2064 від 05.09.2019).

3. Про проект Закону про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель, друге читання (реєстр. № 5202-д від 13.08.2021).

4. Про проекти Законів про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу, поданий народними депутатами України Литвиненком С.А., Гайду О.В., Грищенко Т.М. та іншими (реєстр. № 6070 від 17.09.2021) та про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу, поданий народним депутатом України Чорноморовим А.О. (реєстр. № 6070-1 від 05.10.2021).

5. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України - членам Комітету затвердити порядок денний засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято одноголосно.

Водночас, головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. запропонував народним депутатам України – членам Комітету змінити черговість розгляду питань порядку денного, а саме: першим та другим питанням розглянути, відповідно, питання «Про уточнення та перегляд окремих положень проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку виноградарства в Україні, друге читання (реєстр. № 2064 від 05.09.2019)» та «Про проекти Законів про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу, поданий народними депутатами України Литвиненком С.А., Гайду О.В., Грищенко Т.М. та іншими (реєстр. № 6070 від 17.09.2021) та про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу, поданий народним депутатом України Чорноморовим А.О. (реєстр. № 6070-1 від 05.10.2021)».

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про уточнення та перегляд окремих положень проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку виноградарства в Україні, друге читання (реєстр. № 2064 від 05.09.2019).

ВИСТУПИВ: позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова Комітету Сольський М.Т., заступник Голови Комітету Чернявський С.М., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку виноградарства в Україні реєстр.№ 2064, та рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект в другому читанні та в цілому як Закон в редакції, запропонованій Комітетом, а також у разі його прийняття як Закону доручити Комітету разом з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України здійснити редакційне та техніко-юридичне доопрацювання його тексту.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проекти Законів про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу, поданий народними депутатами України Литвиненком С.А., Гайду О.В., Грищенко Т.М. та іншими (реєстр. № 6070 від 17.09.2021) та про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу, поданий народним депутатом України Чорноморовим А.О. (реєстр. № 6070-1 від 05.10.2021).

ВИСТУПИЛИ:

народний депутат України Литвиненко С.А., який доповів по суті проекту Закону реєстр. № № 6070;

народний депутат України Чорноморов А.О., який доповів по суті проекту Закону реєстр. № № 6070-1.

В обговоренні взяли участь: голова Комітету Сольський М.Т., заступник Голови Комітету Чернявський С.М., голова підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу  Гайду О.В., народний депутат України – член Комітету Герасимов А.В., Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., президент ГО «Всеукраїнська Асоціація фахівців з безпеки дорожнього руху» Скороход Є.В., експерт Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Нестеров О.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Відповідно до частини 2 статті 110 Регламенту Верховної Ради України рекомендувати Верховній Раді України при розгляді альтернативних законопроектів взяти за основу проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу», поданий народним депутатом України Чорноморовим А.О., реєстр. № 6070-1 від 05.10.2021 р.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначено Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель, друге читання (реєстр. № 5202-д від 13.08.2021).

ВИСТУПИВ: заступник Голови ГС «Всеукраїнська аграрна рада» Соколов М.Ю.

В обговоренні взяли участь: голова Комітету Сольський М.Т., голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С.

Прийнято рішення продовжити розгляд даного питання на наступному засіданні Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю), друге читання (реєстр. № 3012-2), продовження розгляду дискусійних положень.

ВИСТУПИВ: перший заступник Міністра у справах ветеранів України Порхун О.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., член правління Громадської організації «Дніпропетровська обласна спілка воїнів АТО» Байдачний В.С.

Прийнято рішення продовжити розгляд даного питання на одному з наступних засідань Комітету.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку