КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 88

18 квітня 2022 року

 

у режимі відеоконференції, 14 год. 00 хв.

                       

Головував: Перший заступник Голови Комітету Мейдич О.Л.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Кучер М.І., Кириченко М.О., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Нагаєвський А.С., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Чайківський І.А., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 23

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Рудень О.В., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Коляда О.М., Жидков О.Є., Шумейко С.Г., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану, поданий народними депутатами України Нагаєвським А.С., Салійчуком О.В., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 7289 від 15.04.2022).

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів реформування сфери містобудівної діяльності, поданий народними депутатами України Шуляк О.О., Неклюдовим В.М., Кузьміних С.В. та іншими (реєстр. № 7282 від 13.04.2022). Комітет не головний.

3. Різне

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Перший заступник Голови Комітету Мейдич О.Л., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету. ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 0; «утрим.» - 1

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану, поданий народними депутатами України Нагаєвським А.С., Салійчуком О.В., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 7289 від 15.04.2022).

ВИСТУПИВ: Міністр аграрної політики та продовольства України Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В., Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., позаштатний консультант Комітету Біленко С.Б.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України включити проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану (реєстр. № 7289) до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за наслідками його розгляду в першому читанні, відповідно до ст.114 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», прийняти його за основу і в цілому як Закон з урахуванням пропозицій Комітету з техніко-юридичними правками.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні з зазначеного питання визначити голову  підкомітету  з земельних відносин Нагаєвського А.С.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів реформування сфери містобудівної діяльності, поданий народними депутатами України Шуляк О.О., Неклюдовим В.М., Кузьміних С.В. та іншими (реєстр. № 7282 від 13.04.2022). Комітет не головний.

ВИСТУПИВ: позаштатний консультант Комітету Біленко С.Б., який доповів по суті даного питання.

 

ВИРІШИЛИ:

Підтримати проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів реформування сфери містобудівної діяльності» (реєстр. № 7282) за умови наступного врахування пропозиції та зауважень Комітету, і направити даний висновок до Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, визначеному головним з опрацювання даного законопроекту.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17.

Рішення прийнято.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку