КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 82

16 лютого 2022 року

 

вул. Грушевського, 18/2, к. 12, 14 год. 30 хв.

                       

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В.,  Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Івченко В.Є., Кучер М.І., Кириченко М.О., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Петьовка В.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 25

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Костюк Д.С., Лабазюк С.П., Нікітіна М.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Боремська З.В., Коляда О.М., Корякіна І.І., Чернишенко І.І., старший консультант Кантур С.В., консультанти Рудень О.В., Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу, друге читання (реєстр. № 6070-1 від 05.10.2021).

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань приєднання до інженерних мереж, поданий народними депутатами України Пузійчуком А.В., Дундою О.А., Тарутою С.О. та іншими (реєстр. № 5183 від 02.03.2021). Комітет не головний.

3. Про затвердження розкладу засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на березень 2022 року.

4. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України - членам Комітету затвердити порядок денний засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0;  «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу, друге читання (реєстр. № 6070-1 від 05.10.2021).

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є., Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., заступник генерального директора асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Нестеров О.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати підготовлену до другого читання порівняльну таблицю до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу» реєстр. № 6070-1), з правками та пропозиціями внесеними від Комітету, відповідно до пункту 4 частині першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», з урахуванням техніко-юридичного і редакційного уточнення деяких її положень.

2. Рекомендувати Верховній Раді України підготовлений до другого читання проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу» реєстр. № 6070-1) прийняти в другому читанні та в цілому як Закон в редакції Комітету, із подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

3. Доповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу Гайду О.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0;  «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань приєднання до інженерних мереж, поданий народними депутатами України Пузійчуком А.В., Дундою О.А., Тарутою С.О. та іншими (реєстр. № 5183 від 02.03.2021). Комітет не головний.

ВИСТУПИВ: позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати пропозиції Комітету до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань приєднання до інженерних мереж, поданий народними депутатами України Пузійчуком А.В., Дундою О.А., Тарутою С.О. та іншими (реєстр. № 5183).

2. Дане рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, визначеному головним з опрацювання зазначеного законопроекту.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження розкладу засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на березень 2022 року.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету затвердити розклад засідань Комітету на березень 2022 року.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити наступний розклад засідань Комітету:

День тижня і дата

проведення засідання

Початок роботи

1.                                          

Середа, 2 березня

 

14 год. 30 хв.

2.                                          

Середа, 16 березня

 

14 год. 30 хв.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. В Різному

 СЛУХАЛИ: пропозицію про направлення звернення до Кабінету Міністрів України та до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики щодо врахування та підтримки поправок народних депутатів України – членів Комітету з питань аграрної та земельної політики до  проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво (реєстр. № 5688 від 22.06.2021) стосовно відновлення статусу платників єдиного податку четвертої групи суб’єктам господарювання, діяльність яких згідно з КВЕД-2010 відноситься до класів 01.47 (розведення свійської птиці), 01.49 (в частині розведення та вирощування перепелів і страусів) та 10.12 (виробництво м’яса свійської птиці).

ВИСТУПИВ: народний депутат України – член Комітету Кучер М.І. із зазначеною пропозицією.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати звернення до Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики про необхідність врахування поправок народних депутатів України – членів Комітету з питань аграрної та земельної політики до законопроекту реєстр. № 5688, який готується до другого читання.

2. Підтримати звернення до Кабінету Міністрів України про необхідність підтримки Урядом позиції, викладеної в поправках народних депутатів України– членів Комітету з питань аграрної та земельної політики, під час розгляду законопроекту реєстр. № 5688 у другому читанні Комітетом Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики та Верховною Радою України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку