КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

                                                   

Протокол 16

17 грудня 2019 року

вул. Грушевського, 5, зала нарад № 1

13 год. 45 хв.

                            

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Богданець А.В., Грищенко Т.М., Колихаєв І.В., Лабазюк С.П., Столар В.М., Христенко Ф.В., Чайківський І.А.

 

У засіданні Комітету взяли участь: Голова Верховної Ради України Разумков Д.О., Перший заступник Голови Верховної Ради України Стефанчук Р.О., заступник Голови Верховної Ради України Кондратюк О.К.,  Голови, співголови депутатських фракцій та груп та народні депутати IX скликання: Арахамія Д.Г., Тимошенко Ю.В., Рабінович В.З., Батенко Т.І.,  Рахманін С.І., Кулініч О.І., Королевська Н.Ю., Корнієнко О.С.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату      Старинець О.Г., головні консультанти Гаркавенко Ю.М., Шумейко С.Г., Коляда О.М., Жидков О.Є., Боремська З.В., старший консультант Кантур С.В., консультант Чужмир К.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 Про порядок розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

 

ВИСТУПИВ: Голова Верховної Ради України Разумков Д.О., який відкрив засідання Комітету і передав слово Голові Комітету Сольському М.Т.

Голова Комітету Сольський М.Т. запропонував головам (співголовам) депутатських фракцій та груп озвучити свою позицію щодо порядок розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

ВИСТУПИВ: Голова депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» Арахамія Д.Г., який наголосив на необхідності розгляду на засіданнях Комітету всіх поправок і пропозицій  поданих до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

ВИСТУПИВ: Співголова депутатської фракції політичної партії «Опозиційна платформа – за життя» у Верховній Раді України Рабінович В.З., який заявив про відсутність більшості поправок та пропозицій народних депутатів України - членів депутатської фракції політичної партії «Опозиційна платформа – за життя» у порівняльній таблиці до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (реєстр. № 2178-10) та наголосив на необхідності дотримання норм чинного законодавства при опрацюванні та розгляді порівняльної таблиці до другого читання зазначеного законопроекту.

ВИСТУПИВ: Співголова депутатської фракції політичної партії «Європейська солідарність» Герасимов А.В., який озвучив позицію щодо необхідності дотримання норм чинного законодавства при опрацюванні та розгляді порівняльної таблиці до другого читання зазначеного законопроекту. Також він зауважив, що законопроект, який розглядається, є надважливим для країни, тому неможливо допустити процедурні і технічні помилки при його опрацюванні і розгляді.

ВИСТУПИЛА: Голова депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України дев'ятого скликання Тимошенко Ю.В., яка зазначила, що перш ніж виносити на розгляд законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, влада повинна визначитися зі стратегією аграрного розвитку країни. Не визначившись з цим, не можна ухвалювати такі важливі для майбутнього країни документи. Також Тимошенко Ю.В. заявила про відсутність більшості поправок та пропозицій народних депутатів України - членів депутатської фракції політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» у порівняльній таблиці до другого читання проекту Закону (реєстр. № 2178-10) та наголосила про необхідності проведення Всеукраїнського референдуму з даного питання та скасування рішення Комітету про проведення засідань щодо розгляду зазначеного проекту Закону у закритому режимі.

ВИСТУПИВ: Співголова депутатської групи «За майбутнє» у Верховній Раді України Батенко Т.І., який зазначив, що законопроект, який розглядається, є надважливим для країни і його розгляд на засіданні Комітету у закритому режимі є неприпустимим. Також він наголосив на необхідності відтермінування розгляду законопроекту реєстр. № 2178-10 у сесійній залі Верховної Ради України до кінця року для належного його опрацювання.

ВИСТУПИВ: Голова Політичної Партії «ГОЛОС» у Верховній Раді України дев'ятого скликання Рахманін С.І., який зауважив, що розгляд даного законопроекту повинен відбуватись з дотриманням норм чинного законодавства. Також він наголосив на необхідності відкритого режиму засідань Комітету щодо розгляду даного питання та необхідності відтермінування розгляду законопроекту реєстр. № 2178-10 у сесійній залі Верховної Ради України до кінця року для належного його опрацювання.

ВИСТУПИВ: Співголова депутатської групи «За майбутнє» Кулініч О.І., який висловився за розгляд поправок і пропозицій, поданих до проекту Закону реєстр. № 2178-10 по процедурі, визначеній чинним законодавством України у відкритому режимі засідань Комітету.

 

Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. запропонував народним депутатам України – членам Комітету озвучити свою позицію щодо порядку розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

ВИСТУПИЛИ: Мейдич О.О., Чорноморов А.О., Чернявський С.М., Костюк Д.С., Герасимов А.В., Бунін С.В., Гузенко М.В., Юрчишин П.В., Шол М.В., Кучер М.І., Івченко В.Є., Матусевич О.Б., Тимофійчук В.Я., Нікітіна М.В., Нагаєвський А.С., Соломчук Д.В., Гайду О.В., Салійчук О.В., Тарасов О.С., Литвиненко С.А., Халімон П.В.

 

В обговоренні взяли участь: Голова Верховної Ради України Разумков Д.О., Перший заступник Голови Верховної Ради України Стефанчук Р.О., Голова депутатської фракції політичної партії  Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України дев'ятого скликання Тимошенко Ю.В., Голова депутатської фракції політичної партії «Слуга народу Арахамія Д.Г., Голова Комітету Сольський М.Т., народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Герасимов А.В.

 

За пропозицією Голови депутатської фракції політичної партії «Слуга народу Арахамії Д.Г. та Першого заступника Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О., головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. поставив на голосування питання про скасування рішення Комітету від 12 грудня 2019 року (протокол № 13) про проведення закритих засідань Комітету Верховної Ради України  питань аграрної та земельної політики щодо розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 4; «проти» - 17; «утрим.» - 1.

Рішення не прийнято.

 

Продовження обговорення.

В обговоренні взяли участь: Голова Верховної Ради України Разумков Д.О., Перший заступник Голови Верховної Ради України Стефанчук Р.О., Голова депутатської фракції політичної партії  Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України дев'ятого скликання Тимошенко Ю.В., Співголова депутатської фракції політичної партії «Опозиційна платформа – за життя» у Верховній Раді України  Рабінович В.З., Голова Комітету Сольський М.Т., народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Юрчишин П.В.

 

Голова Верховної Ради України Разумков Д.О. вніс пропозицію щодо продовження засідання Комітету 18 грудня 2019 року о 09 год. 00 хв. за участі голів (співголів) депутатських фракцій та груп.

Пропозиція підтримана.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку