КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                           

  

 

Протокол № 75

16 жовтня 2018 року

 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала

14 год. 30 хв.

                                                          

 

Головував: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.

Присутні: народні депутати України члени Комітету: Бриченко І.В., Вітко А.Л., Давиденко В.М., Дмитренко О.М., Єдаков Я.Ю., Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Козаченко Л.П., Кулініч О.І., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Лунченко В.В., Мірошніченко І.В., Мушак О.П., Негой Ф.Ф., Петьовка В.В., Хлань С.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 20

Відсутні: народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б., Вадатурський А.О., Дідич В.В., Добкін Д.М., Корнацький А.О., Кузьменко А.І., Люшняк М.В., Мартиняк С.В., Нестеренко В.Г., Омельянович Д.С.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Про ситуацію, яка склалась у зв’язку з підвищенням ПАТ «Укрзалізниця» тарифів на перевезення сільськогосподарської продукції.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: головуючий на засіданні заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію про ситуацію, яка склалась у зв’язку з підвищенням ПАТ «Укрзалізниця» ставок плати за використання власних вагонів перевізника.

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Заболотний Г.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету  Кулініч О.І., Мірошніченко І.В., Кіт А.Б., Мушак О.П., Бакуменко О.Б., а також заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ковальова О.В., Президент Української Зернової Асоціації Горбачьов М.О., заступник Голови Всеукраїнської Аграрної Ради Соколов М.Ю., генеральний директор ВГО «Українська аграрна конфедерація» Коваль П.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати висловлені під час обговорення на засіданні Комітету пропозиції щодо недопущення безпідставного підняття ПАТ «Укрзалізниця»  ставок плати за використання власних вагонів перевізника.

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:

2.1. Провести перевірку обґрунтованості підвищення ПАТ «Укрзалізниця» ставок плати за використання власних вагонів перевізника.

2.2. Провести у найкоротший термін нараду під головуванням  Прем’єр-міністра України за участі народних депутатів України – членів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, Комітету Верховної Ради України з питань транспорту, Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, керівництва Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Антимонопольного комітету України, ПАТ «Укрзалізниця» щодо врегулювання ситуації, яка склалась у зв’язку з підвищенням ПАТ «Укрзалізниця» ставок плати за використання власних вагонів перевізника, а також обговорити питання, зазначені у зверненні народних депутатів України та представників профільних асоціацій від 17.09.2018 № 04-11/16-181, яке було адресовано на ім’я Прем’єр-міністра України.

3. Звернутись до ПАТ «Укрзалізниця» з вимогою надати до Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин належну аргументацію щодо підвищення ставок плати за використання власних вагонів.

4. Звернутись до Антимонопольного комітету України із вимогою щодо перевірки дотримання ПАТ «Укрзалізниця» вимог антимонопольного законодавства, зокрема, статті 13  Закону України «Про захист економічної конкуренції».

5. Делегувати групу народних депутатів України – членів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на засідання Кабінету Міністрів України 17 жовтня 2018 року для обговорення ситуації, що склалась і висловлення позиції Комітету.

6. Ініціювати зустріч народних депутатів України – членів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин з Президентом України Порошенком П.О. з метою обговорення проблемних питань, пов’язаних з підвищенням ставок плати за використання власних вагонів перевізника, та порушити питання про необхідність винесення зазначених питань на розгляд Ради національної безпеки і оборони України в найкоротший термін.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 


 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку