КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                           

  

 

Протокол № 60

від 21 вересня 2017  року

 

вул. Грушевського, 18/2, кім. 11

 14.00 год.

                                               

 

           

Головував: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.

Присутні: народні депутати України члени Комітету: Бриченко І.В., Вадатурський А.О., Вітко А.Л., Дідич В.В., Дмитренко О.М., Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Козаченко Л.П., Кулініч О.І., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Лунченко В.В., Люшняк М.В., Мартиняк С.В., Мірошніченко І.В.,           Мушак О.П., Негой Ф.Ф., Юрчишин П.В., Хлань С.В.      

Всього присутніх: 21

Відсутні: народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б.,      Давиденко В.М., Добкін Д.М., Єдаков Я.Ю., Корнацький А.О., Кузьменко А.І., Нестеренко В.Г., Омельянович Д.С., Петьовка В.В.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.       Про проект Закону України «Про внесення зміни до статті 4 Закону України «Про використання земель оборони» щодо підвищення ефективності використання виділених земельних ділянок», реєстр. № 4638 від 11.05.2016, друге читання.

2.       Про прийняття рішення за результатами обговорення питань у               с. Трибухівці Бучацького району Тернопільської області 13 вересня 2017 року.

3.       Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України», реєстр. № 6606 від 21.06.2017, поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Івченком В.Є., Кулінічем О.І.,        Кучером М.І.

4.       Про проект Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення і розвитку сімейних фермерських господарств та припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності», реєстр. № 7060 від 04.09.2017, поданий народними депутатами України Івченком В.Є., Кулінічем О.І., Кириленком І.Г., Бакуменком О.Б., Лунченком В.В., Дідичем В.В.,  Мірошніченком І.В. та іншими.

5.        Різне.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету  Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про доопрацьований до другого читання проект Закону України «Про внесення зміни до статті 4 Закону України «Про використання земель оборони» щодо підвищення ефективності використання виділених земельних ділянок», реєстр. № 4638 від 11.05.2016.

ВИСТУПИВ: Голова підкомітету з питань земельних відносин          Комітету Кулініч О.І., який доповів щодо доопрацьованого до другого читання з урахуванням пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи законопроекту і запропонував рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в другому читанні та в цілому як Закон.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення зміни до статті 4 Закону України «Про використання земель оборони» (реєстр. № 4638) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон.

2. Доповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету О.Б. Бакуменка.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про прийняття рішення за результатами обговорення питань у с. Трибухівці Бучацького району Тернопільської області 13 вересня 2017 року.

ВИСТУПИВ: Заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б., який доповів по суті даного питання та запропонував  проголосувати за прийняття рішення.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати висловлені під час обговорення пропозиції учасників засідання Комітету щодо необхідності:

- збільшення видатків на 2018 рік для фінансування розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників;

- передбачення у Державному бюджеті України на 2018 рік окремої бюджетної програми щодо підтримки фермерських господарств та сільськогосподарських кооперативів;

- передбачення у бюджеті Мінагрополітики на 2018 рік надання підтримки фермерським господарствам та сільськогосподарським кооперативам через Український державний фонд підтримки фермерських господарств і його регіональні відділення на безповоротній основі за бюджетною програмою «Фінансова підтримка фермерських господарств» і на поворотній основі
за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам».

2. Розглянути на одному з найближчих засідань Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин наступні проекти Законів України:

- «Про сільськогосподарську кооперацію», реєстр. № 6527 від 31.05.2017, поданий народними депутатами України Лабазюком С.П., Бакуменком О.Б., Галасюком В.В., Кулінічем О.І., Кучером М.І., Давиденком В.М. та іншими;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо становлення і розвитку сільськогосподарської кооперації та її державної підтримки», реєстр. № 6527-1 від 20.06.2017, поданий народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Івченком В.Є.

3. За результатами розгляду законопроектів, зазначених у пункті 2 цього рішення, звернутись до Голови Верховної Ради України Парубія А.В.
з пропозицією щодо включення їх до
розкладу пленарних засідань Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України», реєстр. № 6606 від 21.06.2017, поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Івченком В.Є., Кулінічем О.І., Кучером М.І.

ВИСТУПИВ: Народний депутат України Кучер М.І., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету  Дідич В.В., Заболотний Г.М., Люшняк М.В., Негой Ф.Ф., Козаченко Л.П., Лабазюк С.П., Вітко А.Л., Мірошніченко І.В., Кіт А.Б., Івченко В.Є.,
перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України        Мартинюк М.П., координатор агрохімічного Комітету Європейської Бізнес Асоціації Погорілий В.М., генеральний директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Висоцький Т.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України», реєстр. № 6606 від 21.06.2017, прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету           Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 12; «проти» - 3; «утрим.» - 3.

Рішення прийнято.

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення і розвитку сімейних фермерських господарств та припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності», реєстр. № 7060 від 04.09.2017,
поданий народними депутатами України Івченком В.Є., Кулінічем О.І.,         Кириленком І.Г., Бакуменком О.Б., Лунченком В.В., Дідичем В.В.,  Мірошніченком І.В. та іншими.

ВИСТУПИВ: Народний депутат України Івченко В.Є., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: Голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Кулініч О.І., перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П., віце-президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Кириченко Л.П.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення і розвитку сімейних фермерських господарств та припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності (реєстр. № 7060) прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету         Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

 


 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку