КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                           

  

 

Протокол № 62

7    листопада  2017  року

 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала

14.00 год.

                                                           

Головував: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.

Присутні: народні депутати України члени Комітету: Бриченко І.В., Вадатурський А.О., Вітко А.Л., Давиденко В.М., Дідич В.В., Дмитренко О.М., Козаченко Л.П., Кузьменко А.І., Кулініч О.І., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Люшняк М.В., Мірошніченко І.В., Мушак О.П., Негой Ф.Ф., Юрчишин П.В., Хлань С.В.

Всього присутніх: 18

Відсутні: народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б.,        Добкін Д.М., Єдаков Я.Ю., Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Корнацький А.О., Лунченко В.В., Мартиняк С.В., Нестеренко В.Г., Омельянович Д.С., Петьовка В.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону України «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Української РСР у сфері земельних відносин», реєстр. № 6535 від 01.06.2017, поданий Кабінетом Міністрів України.

2. Про проект Закону України «Про внесення зміни до статті 99 Земельного кодексу України щодо уточнення видів права земельного сервітуту», реєстр. № 5606 від 26.12.2016, поданий народними депутатами України Різаненком П.О., Шиньковичем А.В.

3. Про проект Закону України «Про приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження», реєстр. № 0167 від 12.10.2017, поданий Президентом України.

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні», реєстр. № 6540 від 06.06.2017, поданий Кабінетом Міністрів України.

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», реєстр. № 6403 від 21.04.2017, поданий народними депутатами України Андрієвським Д.Й., Скуратовським С.І., Сташуком В.Ф. та іншими.

6. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв», реєстр. № 6693 від 12.07.2017, поданий народними депутатами України Вадатурським А.О., Горватом Р.І., Маркевичем Я.В. та іншими.

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення конкурентоспроможності судноплавства України», реєстр. № 6735 від 17.07.2017, поданий народними депутатами України Вадатурським А.О., Кіршом О.В., Петренком О.М. та іншими.

8. Різне.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету  Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Головуючий запропонував першим розглянути питання «Про проект Закону України «Про внесення зміни до статті 99 Земельного кодексу України щодо уточнення видів права земельного сервітуту», реєстр. № 5606 від 26.12.2016, поданий народними депутатами України Різаненком П.О., Шиньковичем А.В.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення зміни до статті 99 Земельного кодексу України щодо уточнення видів права земельного сервітуту», реєстр. № 5606 від 26.12.2016, поданий народними депутатами України Різаненком П.О., Шиньковичем А.В.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Шинькович А.В., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Кулініч О.І., Вітко А.Л., а також перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П. і перший заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Шемелинець Л.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення зміни до статті 99 Земельного кодексу України щодо уточнення видів права земельного сервітуту (реєстр. № 5606 від 26.12.2016), поданий народними депутатами України Різаненком П.О. та Шиньковичем А.В., прийняти
за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету  Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Української РСР у сфері земельних відносин», реєстр. № 6535 від 01.06.2017, поданий Кабінетом Міністрів України.

ВИСТУПИВ: перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: народний депутат України, Голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Кулініч О.І. та перший заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Шемелинець Л.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Української РСР у сфері земельних відносин», реєстр. № 6535 від 01.06.2017, прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету
Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження», реєстр. № 0167 від 12.10.2017, поданий Президентом України.

ВИСТУПИЛИ: Заступник директора Департаменту міжнародного торговельно-економічного співробітництва та європейської інтеграції – начальник Управління співробітництва з Європейським Союзом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Рожков О.В., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати, та Голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Комітету Хлань С.В., який озвучив рішення підкомітету щодо підтримки даного законопроекту і прийняття його за основу та в цілому.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України
«Про приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження», реєстр. № 0167 від 12.10.2017, прийняти за основу та в цілому як Закон.

2. Дане рішення направити до Комітету Верховної Ради України у закордонних справах.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні», реєстр. № 6540 від 06.06.2017, поданий Кабінетом Міністрів України.

ВИСТУПИВ: заступник директора Департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Палазов О.В., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: народний депутат України, Голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Кулініч О.І., народні депутати України – члени Комітету Мушак О.П., Мірошніченко І.В., Кучер М.І., Юрчишин П.В., а також заступник Голови Офісу ефективного регулювання Малюська Д.Л.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні (реєстр. № 6540 від 06.06.2017) прийняти за основу
з урахуванням висловлених зауважень.

2. Дане рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17; «проти» - 0; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», реєстр. № 6403 від 21.04.2017, поданий народними депутатами України Андрієвським Д.Й., Скуратовським С.І., Сташуком В.Ф. та іншими.

ВИСТУПИВ: співавтор проекту Закону, позаштатний консультант Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування i житлово-комунального господарства Манцевич Ю.М., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: народний депутат України, Голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Кулініч О.І., перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П., перший заступник Голови Державної служби України
з питань геодезії, картографії та кадастру Шемелинець Л.М., директор Департаменту містобудування, архітектури та планування територій Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Білоус С.Я.

 

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення
змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»              (реєстр. № 6403 від 21.04.2017) прийняти за основу
з урахуванням висловлених зауважень при підготовці до другого читання.

2. Дане рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17; «проти» - 0; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв», реєстр. № 6693 від 12.07.2017, поданий народними депутатами України Вадатурським А.О., Горватом Р.І., Маркевичем Я.В. та іншими.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Вадатурський А.О., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: народний депутат України, Голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі Комітету Дідич В.В., народні депутати України – члени Комітету Давиденко В.М., Козаченко Л.П., народний депутат України Горват Р.І., перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П., Голова гільдії медоварів України Барабаш В.С.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв», реєстр. № 6693 від 12.07.2017, за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2. Дане рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення конкурентоспроможності судноплавства України», реєстр. № 6735 від 17.07.2017, поданий народними депутатами України Вадатурським А.О., Кіршом О.В., Петренком О.М. та іншими.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Вадатурський А.О., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: народний депутат України, Голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету Козаченко Л.П., народні депутати України – члени Комітету Мушак О.П., Мірошніченко І.В., Давиденко В.М., Бриченко І.В.

Питання обговорено. Прийняття рішення перенесено на наступне засідання Комітету.

 

8. В різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про необхідність відзначення 120-річчя заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України.

ВИСТУПИВ: Голова підкомітету з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти Комітету Вітко А.Л., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

Звернутись до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. з пропозицією щодо підготовки і прийняття розпорядження Кабінету Міністрів України про відзначення 120-річчя заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку