КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                           

  

 

Протокол № 66

від 19 грудня 2017 року

 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала, 14.00 год.

                                                           

 

Головував: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.

Присутні: народні депутати України члени Комітету: Бриченко І.В., Вадатурський А.О., Давиденко В.М., Дідич В.В., Дмитренко О.М., Єдаков Я.Ю., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Кулініч О.І., Кучер М.І., Кузьменко А.І., Люшняк М.В., Лунченко В.В., Мушак О.П., Мірошніченко І.В., Нестеренко В.Г., Негой Ф.Ф., Петьовка В.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 20

Відсутні: народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б., Вітко А.Л., Добкін Д.М., Заболотний Г.М., Корнацький А.О., Козаченко Л.П., Лабазюк С.П., Мартиняк С.В., Омельянович Д.С., Хлань С.В.  

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин», реєстр. № 7363 від 06.12.2017, поданий Президентом України.

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту законних прав власників земельних часток (паїв)», реєстр. № 4695 від 19.05.2016, поданий народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Вовком В.І. та іншими.

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння розвитку виноградарства», реєстр. № 6603 від 21.06.2017, поданий народними депутатами України Мірошніченком І.В., Лабазюком С.П., Лунченком В.В. та іншими.

4. Інформація про діяльність державного публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Украгролізинг».

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення конкурентоспроможності судноплавства України», реєстр. № 6735 від 17.07.2017, поданий народними депутатами України Вадатурським А.О., Кіршем О.В., Петренком О.М. та іншими.

6. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин», реєстр. № 7363 від 06.12.2017, поданий Президентом України.

ВИСТУПИВ: Народний депутат України, Представник Президента України у Верховній Раді України Луценко І.С., яка доповіла по суті даного законопроекту і запропонувала його підтримати.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  голова підкомітету з питань земельних відносин Кулініч О.І., Івченко В.Є., Давиденко В.М., Дмитренко О.М., Мірошніченко І.В., Кіт А.Б., Юрчишин П.В., Бакуменко О.Б., перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П., заступник Голови, керівник виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Поєдинок М.С., заступник Голови Всеукраїнської Аграрної Ради Соколов М.Ю.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин (реєстр. № 7363 від 06.12.2017), поданий Президентом України, прийняти за основу.

2. Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 0; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

2. Розгляд питання про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту законних прав власників земельних часток (паїв)», реєстр. № 4695 від 19.05.2016, поданий народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Вовком В.І. та іншими, перенесено.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння розвитку виноградарства», реєстр. № 6603 від 21.06.2017, поданий народними депутатами України Мірошніченком І.В., Лабазюком С.П., Лунченком В.В. та іншими.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Мірошніченко І.В., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  голова підкомітету з питань земельних відносин Кулініч О.І., Давиденко В.М., Вадатурський А.О., Люшняк М.В., перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння розвитку виноградарства (реєстр. № 6603) прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про діяльність державного публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Украгролізинг».

ВИСТУПИВ: В.о. генерального директора державного публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Украгролізинг» Процюк В.О., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Бриченко І.В., Давиденко В.М., Юрчишин П.В., Дмитренко О.М., Кіт А.Б, Кучер М.І.

ВИРІШИЛИ:

1. Направити матеріали щодо діяльності державного публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Украгролізинг» до Міністерства внутрішніх справ України та Генеральної прокуратури України для розгляду та відповідного реагування.

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України відсторонити від виконання обов’язків генерального директора державного публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Украгролізинг» Процюка В.О. та звільнити його із займаної посади в установленому порядку.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17; «проти» - 0; «утрим.» - 3.

Рішення прийнято.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення конкурентоспроможності судноплавства України», реєстр. № 6735 від 17.07.2017, поданий народними депутатами України Вадатурським А.О., Кіршем О.В., Петренком О.М. та іншими.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Вадатурський А.О., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Івченко В.Є., Вадатурський А.О., Давиденко В.М., Мірошніченко І.В., Люшняк М.В., Бриченко І.В.

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення конкурентоспроможності судноплавства України», реєстр. № 6735 від 17.07.2017, поданий народними депутатами України Вадатурським А.О., Кіршем О.В., Петренком О.М. та іншими, прийняти за основу».

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 3; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення не прийнято.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення конкурентоспроможності судноплавства України, реєстр. № 6735 від 17.07.2017, поданий народними депутатами України Вадатурським А.О., Кіршем О.В., Петренком О.М. та іншими, відхилити.

2. Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

 

6. В різному

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про внесення змін до персонального складу підкомітету з питань земельних відносин Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б., який поінформував, що до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин надійшли заяви від чотирьох народних депутатів України – членів Комітету, а саме, від Мартиняка С.В., Кота А.Б., Юрчишина П.В. і Бобова Г.Б. про включення їх до складу підкомітету з питань земельних відносин Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

ВИРІШИЛИ:

Внести зміни до персонального складу підкомітету з питань земельних відносин Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, затвердженого рішенням Комітету від 23 грудня 2014 року (протокол № 3) (зі змінами), включивши до його складу таких народних депутатів України – членів Комітету:

1. Бобова Геннадія Борисовича;

2. Кота Андрія Богдановича;

3. Мартиняка Сергія Васильовича;

4. Юрчишина Петра Васильовича.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про внесення змін до персонального складу підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б., який поінформував, що до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин надійшла заява народного депутата України – члена Комітету Мартиняка С.В. про включення його до складу підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

ВИРІШИЛИ:

Внести зміни до персонального складу підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, затвердженого рішенням Комітету від 23 грудня 2014 року (протокол № 3) (зі змінами), включивши народного депутата України – члена Комітету Мартиняка Сергія Васильовича до персонального складу підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про необхідність запровадження інституту аграрних аташе в складі закордонних дипломатичних установ України.

ВИСТУПИВ: заступник Міністра з питань європейської інтеграції Міністерства аграрної політики та продовольства України Трофімцева О.В., яка доповіла по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Давиденко В.М., Бакуменко О.Б.

ВИРІШИЛИ:

Звернутись до Президента України Порошенка П.О. щодо підтримки ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України стосовно запровадження інституту аграрних аташе в складі закордонних дипломатичних установ України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 


 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку