КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                           

  

Протокол № 53 від 23  березня 2017  року

 

вул. Грушевського, 18/2, кім. 11, 14.00 год.

 

                                                             

Головував: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.

Присутні: народні депутати України члени Комітету: Бриченко І.В., Вадатурський А.О., Вітко А.Л., Дідич В.В., Дмитренко О.М., Єдаков Я.Ю., Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Козаченко Л.П., Кузьменко А.І., Кулініч О.І., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Лунченко В.В., Люшняк М.В., Мірошніченко І.В., Мушак О.П., Негой Ф.Ф., Нестеренко В.Г., Хлань С.В., Юрчишин П.В.       

Всього присутніх: 23

Відсутні: народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б., Давиденко В.М., Добкін Д.М., Корнацький А.О., Мартиняк С.В., Омельянович Д.С., Петьовка В.В.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення: пошук української моделі».

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до Земельного та Лісового кодексів України щодо усунення корупційної складової у сфері охорони та збереження земель лісогосподарського призначення», реєстр. № 3019 від 18.04.2015, доопрацьований, поданий народним депутатом України  Мельничуком І.І.

3. Про проект Закону України «Про систему збирання та утилізації використаної тари», реєстр. № 5614 від 28.12.2016, поданий народними депутатами України Луценко І.С., Тригубенком С.М., Іоновою М.М., Рибаком І.П. та іншими.

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій соціального захисту учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них в частині забезпечення жилою площею та першочергового відведення земельних ділянок», реєстр. № 5125 від 15.09.2016, поданий народними депутатами України Рудиком С.Я., Березою Ю.М., Солярем В.М., Тимошенком Ю.В. та іншими.

5. Різне


СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету  Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Головуючий запропонував першим розглянути питання про проект Закону України «Про внесення змін до  деяких законодавчих актів України щодо гарантій соціального захисту учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них в частині забезпечення жилою площею та першочергового відведення земельних ділянок», реєстр. № 5125 від 15.09.2016, поданий народними депутатами України Рудиком С.Я., Березою Ю.М., Солярем В.М., Тимошенком Ю.В. та іншими.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до  деяких законодавчих актів України щодо гарантій соціального захисту учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них в частині забезпечення жилою площею та першочергового відведення земельних ділянок», реєстр. № 5125 від 15.09.2016, поданий народними депутатами України Рудиком С.Я., Березою Ю.М., Солярем В.М., Тимошенком Ю.В. та іншими.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Рудик С.Я., який доповів по суті поданого законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету Кулініч О.І., Мушак О.П., Кучер М.І., Дмитренко О.М., Дідич В.В., Івченко В.Є., Заболотний Г.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій соціального захисту учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них в частині забезпечення жилою площею та першочергового відведення земельних ділянок» (реєстр. № 5125), поданий народними депутатами України Рудиком С.Я., Березою Ю.М., Солярем В.М., Тимошенком Ю.В., Кишкарем П.М., Мельничуком С.П., Петренком О.М., Кіссе А.І., Ричковою Т.Б., Крульком І.І., Сольваром Р.М., прийняти за основу.

2. Дане рішення направити до Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21; «проти» - 0; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення: пошук української моделі».

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б., який доповів по суті даного питання і запропонував схвалити проект Рекомендацій та рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Постанови Верховної Ради України «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення: пошук української моделі» за основу і в цілому.

ВИРІШИЛИ:

1.  Схвалити проект Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення: пошук української моделі».

2.  Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Постанови Верховної Ради України «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення: пошук української моделі» за основу і в цілому.

3.   Доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 15; «проти» - 1; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

      

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до Земельного та Лісового кодексів України щодо усунення корупційної складової у сфері охорони та збереження земель лісогосподарського призначення», реєстр. № 3019 від 18.04.2015, доопрацьований, поданий народним депутатом України Мельничуком І.І.

ВИСТУПИВ: головний консультант секретаріату Комітету Чернишенко І.І., яка доповіла по суті поданого законопроекту і озвучила рішення підкомітету з питань земельних відносин щодо підтримки даного законопроекту.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Земельного та Лісового кодексів України щодо усунення корупційної складової у сфері охорони та збереження земель лісогосподарського призначення» (реєстр. № 3019 від 18.04.2016), поданий народним депутатом України Мельничуком І.І., прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21; «проти» - 0; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про систему збирання та утилізації використаної тари», реєстр. № 5614 від 28.12.2016, поданий народними депутатами України Луценко І.С., Тригубенком С.М., Іоновою М.М., Рибаком І.П. та іншими.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Рибак І.П., який доповів по суті поданого законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б. та заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Соколов М.Ю.

ВИРІШИЛИ:              

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про систему збирання та утилізації використаної тари», реєстр. № 5614 від 28.12.2016, поданий народними депутатами України Луценко І.С., Тригубенком С.М., Іоновою М.М., Іванчуком А.В., Котвіцьким І.О., Рибаком І.П., Тімішем Г.І., Дирівим А.Б., Іщейкіним К.Є., Дзюбликом П.В., Мураєвим Є.В., Пономарьовим О.С., Валентировим С.В., за результатами розгляду у першому читанні  прийняти за основу з урахуванням висловлених пропозицій та зауважень.

2. Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21; «проти» - 1; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

5. В різному слухали:

1. Інформацію про внесення змін до персонального складу підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б., який доповів по суті даного питання і запропонував народним депутатам України – членам Комітету включити до складу підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами і підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в  агропромисловому комплексі народного депутата України – члена Комітету Єдакова Я.Ю. відповідно до поданої ними заяви.

ВИРІШИЛИ:

Внести зміни до персонального складу підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, затвердженого рішенням Комітету від 23 грудня 2014 року (протокол № 3) (зі змінами), включивши народного депутата України – члена Комітету Єдакова Ярослава Юрійовича до персонального складу підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами і підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.


2. Інформацію про звернення до Голови Антимонопольного комітету України Терентьєва Ю.О. щодо ситуації, яка склалася на ринку мінеральних добрив у зв’язку з монопольним становищем групи компаній Group DF.

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

Звернутися до Голови Антимонопольного комітету України Терентьєва Ю.О. щодо ситуації, яка склалася на ринку мінеральних добрив у зв’язку з монопольним становищем групи компаній Group DF (проект листа додається).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. Інформацію про кадрове питання.

ВИСТУПИВ: керівник секретаріату Комітету Острадчук І.В., яка у зв’язку з наявністю вакантної посади спеціаліста секретаріату Комітету внесла на розгляд народних депутатів України членів Комітету пропозицію щодо призначення на зазначену посаду Кеєр Софії-Олени Василівни за переведенням з Державного агентства рибного господарства України.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати виконуючому обов’язки Керівника Апарату Верховної Ради України Боднару П.О. призначити постійно на вакантну посаду спеціаліста секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин КЕЄР Софію-Олену Василівну за  переведенням з Державного агентства рибного господарства України.

2. Дане рішення направити виконуючому обов’язки Керівника Апарату Верховної Ради України Боднару П.О.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку