КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

    

 

Протокол № 54 від 11 квітня 2017 року 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала, 14.00 год.

 

 

Головував: заступник Голови Комітету Заболотний Г.М.

Присутні: народні депутати України члени Комітету: Бакуменко О.Б., Бриченко І.В., Вадатурський А.О., Вітко А.Л., Давиденко В.М., Дідич В.В., Дмитренко О.М., Єдаков Я.Ю., Кіт А.Б., Козаченко Л.П., Кулініч О.І., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Лунченко В.В., Люшняк М.В., Мартиняк С.В., Мірошніченко І.В., Мушак О.П., Негой Ф.Ф., Нестеренко В.Г., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 22

Відсутні: народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б., Добкін Д.М., Івченко В.Є., Корнацький А.О., Кузьменко А.І., Омельянович Д.С., Петьовка В.В., Хлань С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.  Про проект Закону України «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин», реєстр. № 0906 від 27.11.2014, повторне друге читання.

2.  Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» (щодо Аграрного фонду)», реєстр. № 6055 від 08.02.2017, поданий народними депутатами України Медуницею О.В., Бриченком І.В., Лунченком В.В. та іншими.

3.  Різне.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету Заболотний Г.М. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про доопрацьований до повторного другого читання проект Закону України «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин», реєстр. № 0906 від 27.11.2014.

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Юрчишин П.В., який доповів по суті доопрацьованого до повторного другого читання законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету Бриченко І.В., Юрчишин П.В., Мушак О.П., Кіт А.Б., народний депутат України Продан О.П., а також перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П. і перший заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Жук А.О.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований до повторного другого читання проект Закону України «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин», реєстр. № 0906 від 27.11.2014, прийняти у повторному другому читанні та в цілому як Закон.

2. Доповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. Розгляд питання про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» (щодо Аграрного фонду)», реєстр. № 6055 від 08.02.2017, поданий народними депутатами України Медуницею О.В., Бриченком І.В., Лунченком В.В. та іншими, перенесено.

 

3.  В Різному

СЛУХАЛИ: Про звернення до Прем’єр-міністра України В.Б. Гройсмана та Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України С.І. Кубіва щодо часткової компенсації сільськогосподарським товаровиробникам вартості придбаної ними сільськогосподарської техніки та обладнання.

ВИСТУПИВ: перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету  Заболотний Г.М., Давиденко В.М., Люшняк М.В., а також перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П.

ВИРІШИЛИ:

1. Звернутися до Прем’єр-міністра України В.Б. Гройсмана з проханням взяти порушене питання на особистий контроль і доручити Мінекономрозвитку негайне прийняття нормативно-правових актів, необхідних для повноцінної реалізації Порядку.

2. Звернутися до Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України С.І. Кубіва з проханням забезпечити негайне прийняття нормативно-правових актів, необхідних для повноцінної реалізації Порядку, а також включити представників Комітету – народних депутатів України Люшняка Миколу Володимировича і Мушака Олексія Петровича до складу комісії Мінекономрозвитку з формування переліку техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку