КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                           

  

 

Протокол № 76

20 листопада 2018 року

вул. Грушевського, 5, конференц-зала, 14 год. 00 хв.

                                                          

 

Головував: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.

Присутні народні депутати України члени Комітету:
Бриченко І.В., Вадатурський А.О., Давиденко В.М., Дідич В.В., Дмитренко О.М., Єдаков Я.Ю., Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Козаченко Л.П., Кулініч О.І., Кучер М.І.,
Лабазюк С.П., Лунченко В.В., Люшняк М.В., Мірошніченко І.В., Мушак О.П., Негой Ф.Ф., Нестеренко В.Г., Омельянович Д.С., Хлань С.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 23

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б., Вітко А.Л., Добкін Д.М., Корнацький А.О., Кузьменко А.І., Мартиняк С.В., Петьовка В.В.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо протидії рейдерству», друге читання, реєстр. № 8121 від 14.03.2018;

2. Про проект Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», друге читання, реєстр. № 8450 від 07.06.2018;

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин», поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Лабазюком С.П., Кучером М.І., Юрчишиним П.В., реєстр. № 9022 від 22.08.2018;

4. Про проект Закону України «Про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку», поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Мартиняком С.В., Давиденком В.М. та іншими, реєстр. № 9162 від 04.10.2018;

5. Про проект Закону України «Про державний контроль за генетично модифікованою продукцією у сільському господарстві та харчовій промисловості», поданий народними депутатами України Люшняком М.В., Котом А.Б., Кулінічем О.І. та іншими, реєстр. № 7186 від 06.10.2017;

6. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відстеження і маркування генетично модифікованих організмів та обігу, відстеження і маркування харчових продуктів, кормів та/або кормових добавок, ветеринарних препаратів, отриманих з використанням генетично модифікованих організмів», поданий Кабінетом Міністрів України, реєстр. № 7210 від 19.10.2017;

7. Різне.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету з урахуванням пропозиції народного депутата України Дідича В.В. щодо зміни порядку розгляду питань порядку денного, а саме, розгляду другим питанням порядку денного проекту Закону України «Про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку» (реєстр. № 9162 від 04.10.2018).

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету в запропонованій послідовності розгляду питань.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про доопрацьований до другого читання проект Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо протидії рейдерству», реєстр. № 8121 від 14.03.2018.

ВИСТУПИВ: Голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Кулініч О.І., який доповів по суті доопрацьованого до другого читання законопроекту і запропонував підтримати його у другому читанні та в цілому як Закон.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Люшняк М.В., Кулініч О.І., а також заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ковальова О.В. і заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Садовська І.О.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований до другого читання з урахуванням пропозицій та поправок суб’єктів права законодавчої ініціативи проект Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо протидії рейдерству (реєстр. № 8121) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон з урахуванням техніко-юридичних правок.

2. Доповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету з питань земельних відносин Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Кулініча О.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку», поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Мартиняком С.В., Давиденком В.М. та іншими, реєстр. № 9162 від 04.10.2018.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Бакуменко О.Б., який доповів по суті поданого законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: Голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі Комітету Дідич В.В., народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Мірошніченко І.В., Хлань С.В., Заболотний Г.М., Мушак О.П., Юрчишин П.В., Омельянович Д.С., Бакуменко О.Б., Козаченко Л.П., Бриченко І.В., Дмитренко О.М., а також заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ковальова О.В. і Президент Національної академії аграрних наук України Гадзало Я.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання проект Закону України про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку (реєстр. № 9162 від 04.10.2018), поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Мартиняком С.В., Давиденком В.М., Кулінічем О.І. та іншими, і при розгляді у першому читанні прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 1; «утрим.» - 3.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про доопрацьований до другого читання проект Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», реєстр. № 8450 від 07.06.2018.

ВИСТУПИВ: Голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Юрчишин П.В.,  який доповів по суті доопрацьованого законопроекту і запропонував підтримати його у другому читанні та в цілому як Закон.

В обговоренні взяли участь: народний депутат України – член Комітету Бакуменко О.Б., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ковальова О.В., Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Лапа В.І.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований до другого читання з урахуванням пропозицій та поправок суб’єктів права законодавчої ініціативи проект Закону України про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів (реєстр. № 8450) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон.

2. Доповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин», поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Лабазюком С.П., Кучером М.І., Юрчишиним П.В., реєстр. № 9022 від 22.08.2018.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Кучер М.І., який доповів по суті поданого законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: народний депутат України – член підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Давиденко В.М., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ковальова О.В., Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Лапа В.І., Голова Асоціації тваринників України Паламар І.О.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин (реєстр. № 9022 від 22.08.2018), поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Лабазюком С.П., Кучером М.І., Юрчишиним П.В., прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету  Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 3.

Рішення прийнято.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про державний контроль за генетично модифікованою продукцією у сільському господарстві та харчовій промисловості», поданий народними депутатами України Люшняком М.В., Котом А.Б., Кулінічем О.І. та іншими, реєстр. № 7186 від 06.10.2017.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Кіт А.Б., який доповів по суті поданого законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: Голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Юрчишин П.В., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ковальова О.В., Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Лапа В.І., Президент Української асоціації виробників і переробників сої Тимченко В.Н., завідувач сектору біобезпеки управління охорони біорізноманіття та біобезпеки Міністерства екології та природних ресурсів України Добровольська О.І., керівник сектору «Сільське господарство» Представництва ЄС в Україні Крістіан Бен Хелл.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про  державний контроль за генетично модифікованою продукцією у сільському господарстві та харчовій промисловості» (реєстр. № 7186 від 06.10.2017) прийняти за основу з урахуванням при доопрацюванні до другого читання окремих положень законопроекту реєстр. № 7210.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відстеження і маркування генетично модифікованих організмів та обігу, відстеження і маркування харчових продуктів, кормів та/або кормових добавок, ветеринарних препаратів, отриманих з використанням генетично модифікованих організмів», поданий Кабінетом Міністрів України, реєстр. № 7210 від 19.10.2017.

ВИСТУПИВ: заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ковальова О.В., яка доповіла по суті поданого законопроекту.

В обговоренні взяли участь: Голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Юрчишин П.В., народний депутат України – член Комітету Кіт А.Б., Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Лапа В.І. 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо відстеження і маркування генетично модифікованих організмів та обігу, відстеження і маркування харчових продуктів, кормів та/або кормових добавок, ветеринарних препаратів, отриманих з використанням генетично модифікованих організмів (реєстр. № 7210 від 19.10.2017) відхилити, а його позитивні положення врахувати при доопрацюванні законопроекту реєстр. № 7186.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22; «проти» - 0; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

 


 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку