КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                           

  

 

Протокол № 78

5 лютого 2019 року

вул. Грушевського, 5, конференц-зала, 14 год. 00 хв.

                                                          

 

Головував: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Бриченко І.В., Вадатурський А.О., Вітко А.Л., Дідич В.В., Єдаков Я.Ю., Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Козаченко Л.П., Кузьменко А.І., Кулініч О.І., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Люшняк М.В., Лунченко В.В., Негой Ф.Ф., Петьовка В.В., Хлань С.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 19

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б., Давиденко В.М., Добкін Д.М., Дмитренко О.М., Кіт А.Б., Корнацький А.О., Мартиняк С.В., Мірошніченко І.В., Мушак О.П., Нестеренко В.Г., Омельянович Д.С.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству», повторне друге читання, реєстр. № 8121 від 14.03.2018;

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками», повторне друге читання, реєстр. № 3157 від 21.09.2015;

3. Про затвердження Звіту про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин за період роботи дев’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2018 року – січень 2019 року);

4. Про затвердження Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий 2019 року – липень 2019 року);

5. Про затвердження пропозицій до проекту порядку денного десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий 2019 року – липень 2019 року);

6. Доповідь керівника сектору сільського господарства Представництва Європейського Союзу в Україні Крістіана Бена Хелла на тему: «Пріоритетні напрямки на 2019 рік щодо наближення законодавства України в сфері розвитку сільського господарства та сільських територій до законодавства Європейського Союзу».

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про доопрацьований до повторного другого читання проект Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству», реєстр. № 8121 від 14.03.2018.

ВИСТУПИВ: Голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Кулініч О.І., який доповів по суті доопрацьованого до повторного другого читання законопроекту і запропонував підтримати його у повторному другому читанні та в цілому як Закон.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Люшняк М.В., Кучер М.І., Кулініч О.І., а також перший заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Шемелинець Л.М., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Шеремета В.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Пропозиції до проекту Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (реєстр. № 8121) № 332 народного депутата України Кулініча О.І. та № 333 народного депутата України Івченка В.Є. стосовно запровадження електронних земельних торгів з 1 січня 2020 року відхилити.

2. Рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований до повторного другого читання з урахуванням пропозицій та поправок суб’єктів права  законодавчої ініціативи проект Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (реєстр. № 8121) прийняти в повторному другому читанні та в цілому як Закон.

3. Доповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету з питань земельних відносин Комітету Кулініча О.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про доопрацьований до повторного другого читання проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками», реєстр. № 3157 від 21.09.2015.

ВИСТУПИВ: Голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Кулініч О.І., який доповів по суті доопрацьованого до повторного другого читання законопроекту і запропонував підтримати його у повторному другому читанні та в цілому як Закон.

В обговоренні взяв участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Шеремета В.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований до повторного другого читання проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками (реєстр. № 3157) прийняти у повторному другому читанні та в цілому як Закон.

2. Доповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження Звіту про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин за період роботи дев’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2018 року – січень 2019 року).

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Лунченко В.В., який доповів по суті даного питання і запропонував затвердити Звіт.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити звіт про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин за період роботи дев’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (додається).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий 2019 року – липень 2019 року).

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Лунченко В.В., який доповів по суті даного питання і запропонував затвердити План.

В обговоренні взяв участь народний депутат України – член Комітету Кулініч О.І.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити план роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (додається).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження пропозицій до проекту порядку денного десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий 2019 року – липень 2019 року).

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Лунченко В.В., який доповів по суті даного питання і запропонував затвердити пропозиції.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити пропозиції до проекту порядку денного десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (додаються).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію про пріоритетні напрямки на 2019 рік щодо наближення законодавства України в сфері розвитку сільського господарства та сільських територій до законодавства Європейського Союзу.

ВИСТУПИВ: керівник сектору сільського господарства Представництва Європейського Союзу в Україні Крістіан Бен Хелл, який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Бакуменко О.Б., Заболотний Г.М., Кулініч О.І.

Інформацію заслухано.

 

 

 



 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку