КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                           

  

 

Протокол № 79                                                                                                

9 квітня 2019 року

 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала, 14 год. 00 хв.

                                                                 

Головував: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Бриченко І.В., Вітко А.Л., Дідич В.В., Дмитренко О.М., Єдаков Я.Ю., Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Козаченко Л.П., Кіт А.Б., Кулініч О.І., Люшняк М.В., Лунченко В.В., Мартиняк С.В., Мірошніченко І.В., Негой Ф.Ф., Петьовка В.В., Хлань С.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 19

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б.,      Вадатурський А.О., Давиденко В.М., Добкін Д.М., Корнацький А.О., Кузьменко А.І., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Мушак О.П., Нестеренко В.Г., Омельянович Д.С.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про перегляд рішення Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин від 20.11.2018 (протокол № 76) «Про проект Закону України про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку (реєстр. № 9162 від 04.10.2018)».

2. Про проект Закону України «Про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку», поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Мартиняком С.В., Давиденком В.М. та іншими, реєстр. № 9162 від 04.10.2018.

3. Про державну підтримку розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників: підтримка у 2018 році та плани і перспективи на 2019 рік.

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту бджільництва», поданий народними депутатами України Козаченком Л.П., Кодолою О.М.        Папієвим М.М. та іншими, реєстр. № 10052 від 14.02.2019.

5. Про звернення Подільського державного аграрно-технічного університету щодо надання йому статусу національного.

6.    Різне.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про перегляд рішення Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин від 20.11.2018 (протокол № 76) «Про проект Закону України про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку (реєстр. № 9162 від 04.10.2018)».

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б., який поінформував народних депутатів України – членів Комітету щодо необхідності перегляду рішення Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин від 20.11.2018 (протокол № 76) «Про проект Закону України про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку (реєстр. № 9162 від 04.10.2018)» і відповідно до частини п’ятої статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» запропонував прийняти відповідне рішення.

ВИРІШИЛИ:

Переглянути рішення Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин від 20.11.2018 (протокол № 76) «Про проект Закону України про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку (реєстр. № 9162 від 04.10.2018)».

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку», поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Мартиняком С.В., Давиденком В.М. та іншими, реєстр. № 9162 від 04.10.2018.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Бакуменко О.Б., який доповів по суті даного законопроекту, висловив пропозиції до нього і запропонував його підтримати.

 В обговоренні взяли участь: Голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі Комітету Дідич В.В., народні депутати України – члени Комітету: Кулініч О.І., Івченко В.Є., Заболотний Г.М., Козаченко Л.П., в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Трофімцева О.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання проект Закону України про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку (реєстр. № 9162 від 04.10.2018) і прийняти його за основу та в цілому з урахуванням пропозицій Комітету:

у пункті п’ятому розділу VI «Прикінцеві положення» законопроекту абзаци другий і третій підпункту першого і підпункт третій виключити.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету третім питанням розглянути питання про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту бджільництва», поданий народними депутатами України Козаченком Л.П., Кодолою О.М. Папієвим М.М. та іншими, реєстр. № 10052 від 14.02.2019.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту бджільництва», поданий народними депутатами України Козаченком Л.П., Кодолою О.М. Папієвим М.М. та іншими, реєстр. № 10052 від 14.02.2019.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Козаченко Л.П., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: Голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі Комітету Дідич В.В., народний депутат України Бакуменко О.Б., в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Трофімцева О.В., голова фермерського господарства «Гадз» Гадз П.І.,  Президент ВГО «Спілка пасічників України» Стретович В.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту бджільництва (реєстр. № 10052 від 14.02.2019), поданий народними депутатами України Козаченком Л.П., Кодолою О.М., Папієвим М.М. та іншими, і при розгляді у першому читанні прийняти його за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17; «проти» - 0; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про державну підтримку розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників: підтримка у 2018 році та плани і перспективи на 2019 рік.

ВИСТУПИВ: заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Топчій В.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету: Бакуменко О.Б., Люшняк М.В., Мірошніченко І.В., голова Асоціації «Укрсадпром» Вахель Ю.В., голова Ради асоціації «Укрсадпром» Козак В.В., голова фермерського господарства «Гадз» Гадз П.І., Президент асоціації «Ягідництво України» Кухтіна І.О., голова Української асоціації аграрного експорту Крошка Д.Г., керівник ТОВ «Брусвяна» Дмитрієва Л.В., експортер ТОВ USPA Fruit Гуржій В.В.

Інформацію заслухано.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію про звернення Подільського державного аграрно-технічного університету щодо надання йому статусу національного.

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б., який доповів по суті даного питання і запропонував підтримати звернення.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати звернення Подільського державного аграрно-технічного університету щодо надання йому статусу національного.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. В різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про зміни до плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

ВИСТУПИЛИ:

заступник Голови Комітету Івченко В.Є., який поінформував народних депутатів України – членів Комітету про необхідність проведення слухань у Комітеті на тему: «Малі форми господарювання як основа сталого сільського розвитку в контексті імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом»;

народний депутат України – член Комітету Люшняк М.В., який поінформував народних депутатів України – членів Комітету про необхідність проведення виїзного засідання Комітету у Вінницькій області.

ВИРІШИЛИ:

Внести зміни до плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання, затвердженого рішенням Комітету від 5 лютого 2019 року (протокол № 78), доповнивши:

розділ ІІІ «Питання, які передбачається розглянути на виїзних засіданнях Комітету» новим пунктом 2 такого змісту (додається);

розділ VІ «Питання, які планується розглянути на слуханнях у комітеті» новим пунктом 2 такого змісту (додається). 

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

                                                               

 

 


 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку