Комітет розгляне законопроект щодо збереження державного фінансування робіт з ідентифікації та реєстрації тварин

29 грудня 2015, 15:00

Комітет розгляне законопроект щодо збереження

державного фінансування робіт з ідентифікації та реєстрації тварин

 

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин опрацьовує та  планує розглянути  проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження державного фінансування робіт з ідентифікації та реєстрації тварин» (реєстр. № 3646). Проектом створюються законодавчі умови щодо недопущення зменшення фінансування з Державного бюджету України заходів з ідентифікації та реєстрації тварин шляхом внесення відповідних змін до статті 7 та 10  Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» і до пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин».

Запропоновані законопроектом зміни створять належне правове підґрунтя для фінансування із Державного бюджету України проведення робіт з  ідентифікації та реєстрації тварин, що удосконалить функціювання процесу ідентифікації та реєстрації тварин у державі.

Цей документ спрямований на владнання певних моментів, які виникли у звязку із законопроектом №1484  “Про ідентифікацію та реєстрацію тварин”, який депутати підтримали у липні цього року. Відповідно документа, селяни отримали можливість самостійно сплачувати за послуги з реєстрації тварин, однак механізм відшкодувань цих коштів з боку держави потребує коригування.

Ідентифікація тварин є однією з ключових умов наближення українського законодавства до європейського, зокрема в аграрному секторі, а також важливим чинником контролю якості продукції тваринництва