Питання заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів розглянуть на законодавчому рівні

09 березня 2016, 15:43

  Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин планує розглянути  законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів» (реєстр. № 3871).

Законопроектом пропонується заборонити використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів, молока та молочних продуктів та встановлення адміністративної відповідальності за виробництво, введення в обіг або реалізація продукції, яка не відповідає вимогам стандартів, сертифікатів відповідності, норм, правил і зразків (еталонів) щодо безпечності, якості, в тому числі харчових продуктів з вмістом  пальмової олії, комплектності та упаковки (за винятком випадків, передбачених законодавством України).