Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді України повернути суб'єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання проект Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"

08 лютого 2017, 16:04

На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин 7 лютого 2017 року народні депутати України – члени Комітету розглянули проект Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», реєстр. № 4126-1 від 04.03.2016 р.

Проект Закону встановлює правові та організаційні засади надання споживачам інформації про харчові продукти з метою забезпечення високого рівня захисту здоров’я громадян та задоволення їх соціальних та економічних інтересів.

Законопроектом пропонується врегулювати відносини у сфері надання споживачам інформації про харчові продукти шляхом прийняття окремого закону, яким визначити основні вимоги до маркування харчових продуктів, опису їх вмісту та властивостей, а також обов’язки операторів ринку харчових продуктів з доведення такої інформації до інших операторів ринку та споживачів.

Під час розгляду законопроекту члени Комітету зазначили, що даний законопроект дозволить гармонізувати вітчизняне законодавство з європейським та створити умови для належного інформування споживачів про якості та особливості харчових продуктів. Разом з тим, народні депутати України наголосили, що законопроект має ряд змістовних зауважень, зокрема, необхідно звернути увагу на нечіткість базових термінів, на наявність ризиків неузгодженості тексту законопроекту з іншими актами законодавства України, а також на те, що деякі норми проекту сформульовано неоднозначно.

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України повернути законопроект суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.