Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України "Про внесення змін до статті 20 Закону України "Про насіння і садивний матеріал" (щодо ввезення, вивезення зразків насіння та садивного матеріалу)"

08 лютого 2017, 16:07

На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин 7 лютого 2017 року народні депутати України – члени Комітету розглянули проект Закону України «Про внесення змін до статті 20 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» (щодо ввезення, вивезення зразків насіння та садивного матеріалу)», реєстр. № 4758 від 02.06.2016, доопрацьований.

Метою законопроекту є врегулювання правових відносин для створення сприятливих умов щодо ввезення в Україну зразків насіння та садивного матеріалу сортів (видів) рослин для селекційних, дослідних робіт і експонування, а також чітке визначення суб’єктів, які здійснюють ввезення та вивезення насіння і садивного матеріалу.

Під час розгляду законопроекту народні депутати України – члени Комітету зазначили, що даний законопроект є дуже важливим для суб’єктів, які здійснюють господарську діяльність у сфері насінництва.

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу.