18 квітня 2017 року відбулися комітетські слухання на тему: «Стан епізоотичної ситуації в Україні. Забезпечення надійних та ефективних заходів ліквідації і попередження спалахів хвороб тварин»

18 квітня 2017, 17:36

Сьогодні у Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин відбулися комітетські слухання на тему: «Стан епізоотичної ситуації в Україні. Забезпечення надійних та ефективних заходів ліквідації і попередження спалахів хвороб тварин».

У заході взяли участь народні депутати України – члени Комітету, Міністр аграрної та продовольства України, Голова Держпродспоживслужби і керівники її територіальних органів, уповноважені представники секретаріату Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, наукових установ, галузевих асоціацій, а також суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво та переробку продукції тваринництва.

Виступи учасників комітетських слухань були присвячені епізоотичній ситуації в Україні як в цілому так і по окремим галузям тваринництва, стану біобезпеки в господарствах та заходам, направленим на забезпечення контрольованої епізоотичної ситуації в країні, науковому супроводу проведення протиепізоотичних заходів, державній системі лабораторної діагностики, а також стану та перспективам розвитку тваринництва в Україні і нарощенню експортного потенціалу в галузі.

Проект рекомендацій, підготовлений за результатами комітетських слухань, в установленому порядку буде розглянуто на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

Комітет вдячний усім учасникам заходу за участь у комітетських слуханнях та сподівається на подальшу плідну співпрацю з представниками виконавчої гілки влади, наукових і освітніх інституцій, громадських об’єднань та бізнесу з метою підтримання контрольованої епізоотичної ситуації в Україні.