Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин розглянув законопроект про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» щодо виробництва алкогольних напоїв із спирту солодового

24 травня 2017, 16:05

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин на своєму засіданні 23 травня 2017 року розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» щодо виробництва алкогольних напоїв із спирту солодового, поданого народними депутатами України Давиденком В.М., Бакуменком О.Б. та іншими (реєстр. № 6075 від 10.02.2017)

Метою законопроекту є законодавче унормування питань державного регулювання виробництва вітчизняними підприємствами алкогольних напоїв, у тому числі віскі, в частині вимог щодо спирту солодового, усунення законодавчої колізії у регулюванні цього питання.

Передбачається, що з прийняттям зазначеного законопроекту в Україні буде законодавчо врегульовано виробництво та обіг алкогольних напоїв із спирту солодового, у тому числі віскі, а також сировини для їх виробництва.

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу законопроект реєстр. 6075.