13 вересня 2017 року у селі Трибухівці Тернопільської області відбулось виїзне засідання Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин

13 вересня 2017, 18:25

Сьогодні, 13 вересня 2017 року у селі Трибухівці Тернопільської області відбулось виїзне засідання Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, на якому було розглянуто два питання: «Проблеми ефективного розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в Україні та шляхи їх вирішення», «Сучасний стан та перспективи розвитку садівництва і переробки фруктів в Україні».

У заході взяли участь народні депутати України – члени Комітету, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Барна С.С. та голова Тернопільської обласної ради Овчарук В.В., уповноважені представники центральних органів виконавчої влади, наукових установ, галузевих асоціацій, фермерських господарств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та виробники плодово-ягідної продукції.

Члени Комітету та учасники засідання обговорили проблемні питання, які гальмують розвиток сільськогосподарської кооперації та галузі садівництва, а також пропозиції щодо їх вирішення.

Народні депутати України – члени Комітету відмітили, що у Верховній Раді України вже зареєстровані окремі законопроекти, які спрямовані на вирішення порушених питань, а саме: «Про сільськогосподарську кооперацію» (від 31.05.2017 реєстр. № 6527), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо становлення і розвитку сільськогосподарської кооперації та її державної підтримки» (від 20.06.2017 реєстр. № 6527-1), «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення і розвитку сімейних фермерських господарств та припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності» (від 04.09.2017 реєстр. № 7060), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння розвитку виноградарства» (від 21.06.2017 реєстр. № 6603).

Насамкінець народні депутати України – члени Комітету зазначили, що докладатимуть максимум зусиль для удосконалення законодавства з метою активізації сільського підприємництва та кооперації як основи сталого розвитку сільських територій, а також збільшення обсягів виробництва плодово-ягідної продукції в Україні та нарощування експортного потенціалу.