Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин розглянув проект Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення і розвитку сімейних фермерських господарств та припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності»

21 вересня 2017, 17:51

 

Комітет на своєму засіданні 21.09.2017 прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення і розвитку сімейних фермерських господарств та припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності» (реєстр. № 7060 від 04.09.2017), поданий народними депутатами України Івченком В.Є., Кулінічем О.І., Кириленком І.Г., Бакуменком О.Б. та іншими.

Даним законопроектом пропонується спростити доступ до земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності для громадян України, які виявили бажання започаткувати та вести або розширити вже створене сімейне фермерське господарство.

Прийняття даного проекту закону дозволить забезпечити ріст кількості сімейних фермерських господарств та їх землеволодінь, сприятиме створенню нових робочих місць, зменшенню корупції у сфері земельних відносин, подальшому розвитку фермерства та сільськогосподарської обслуговуючої кооперації за участю сімейних фермерських господарств.