Протокол комітетських слухань на тему: «Розвиток експортного потенціалу національних виробників продукції тваринного походження. Шляхи для досягнення мети, роль держави в процесі диверсифікації експортних ринків»

18 жовтня 2017, 09:32

 

 

КОМІТЕТ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

 

КОМІТЕТСЬКІ  СЛУХАННЯ

 

на тему: «Розвиток експортного потенціалу національних виробників продукції тваринного походження. Шляхи для досягнення мети,
роль держави в процесі диверсифікації експортних ринків
»

 

                                                                                                                                                                                   ПРОТОКОЛ № 8

 

від 14 червня 2017 року

Волинська область,

м. Нововолинськ,

просп. Дружби, 27,

великий зал засідань

12 год. 00 хв.

 

 

Головував: Голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Юрчишин П.В.

Присутні: Народні депутати України – члени Комітету Давиденко В.М., Дідич В.В., Кіт А.Б., Мартиняк С.В., Лабазюк С.П., Люшняк М.В.

 

Списки присутніх від секретаріату Комітету та запрошених додаються.

 

СЛУХАЛИ:

Голову підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Юрчишина П.В., який відкрив комітетські слухання.

Заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ковальову О.В., яка доповіла щодо відкриття світового ринку для національних виробників продукції тваринного походження.

Першого заступника Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Жука А.О., який розповів щодо діючих процедур доступу на ринки різних країн продукції тваринного походження.

Залуську О.Б., радника Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Кубіва С.І., яка доповіла про позицію Міністерства економічного розвитку і торгівлі України стосовно ситуації із визнанням системи національного контролю у сфері санітарних та фітосанітарних заходів, а також щодо діяльності міністерства стосовно диверсифікації ринків збуту української тваринницької продукції.

Інформацію Данилейка О.І., начальника управління економічного співробітництва Міністерства закордонних справ України щодо діяльності МЗС з метою сприяння розвитку експортного потенціалу українських виробників, диверсифікації українського експорту та його просування на нові ринки, а також підтримки національного бізнесу за кордоном.

Представника Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України Костецького П.В. про перспективи українських товаровиробників сільськогосподарської продукції на ринках ЄС.

Юркевича А.І., генерального директора «Мілкіленд-Україна», який розповів про шлях від побудови об’єкту до отримання «єврономеру» з метою експорту молочної продукції та необхідну підтримку держави в цьому процесі.

В.о. директора ТОВ «Птахокомплекс Губин» Львова В.М., який презентував шлях ТОВ «Птахокомплекс Губин» від побудови об’єкту до отримання «єврономеру» з метою експорту продукції птахівництва.

В.о. директора державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Новожицьку Ю.М. про новітні вимоги до процедур перед-експортної підготовки, рівень визнання вимог ЄС іншими країнами, зацікавленими в експорті продуктів тваринного походження з України, рівень відповідності національної лабораторної мережі вимогам ЄС.

ОБГОВОРИЛИ: Учасники комітетських слухань обговорили доповіді виступаючих та необхідні кроки для подальшого розвитку експортного потенціалу національних виробників продукції тваринного походження.

СЛУХАЛИ: Голову підкомітету з питань харчової промисловості
та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Верховної Ради України
з питань аграрної політики та земельних відносин Юрчишина П.В., який підвів підсумки комітетських слухань та відзначив, що за результатами комітетських слухань буде підготовлено проект рекомендацій, який буде розглянуто
на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики
та земельних відносин.

 

 

Голова підкомітету з питань

харчової промисловості та торгівлі

агропромисловими товарами Комітету                                   П. ЮРЧИШИН