Верховною Радою України повернуто на повторне перше читання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації використання масивів земель сільськогосподарського призначення і альтернативний проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні

14 листопада 2017, 13:03

 

14 листопада 2017 року Верховною Радою України розглянуто проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації використання масивів земель сільськогосподарського призначення (реєстр. № 6049 від 07.02.2017), поданий народними депутатами України Івченком В.Є., Кириленком І.Г., Одарченком Ю.В. та Козаченком Л.П., і альтернативний проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні (реєстр. № 6049-1 від 23.02.2017), поданий народними депутатами України Кулінічем О.І., Мірошніченком І.В., Бакуменком О.Б. та іншими.

Законопроектом (реєстр. № 6049) пропонується створення механізму оптимізації використання масивів земель сільськогосподарського призначення, зокрема, боротьби з негативними явищами, пов’язаними з подрібненням масивів земель.

Альтернативним законопроектом (реєстр. № 6049-1) пропонується створити ефективний механізм використання масивів земель сільськогосподарського призначення для запобігання рейдерству та стимулювання зрошення, а також вирішення проблеми використання земель колективної власності на землю.

За результатами розгляду Верховною Радою України прийнято рішення законопроекти реєстр. № 6049 та реєстр. № 6049-1 направити до Комітету  Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин для підготовки на повторне перше читання.