У Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин відбулося виїзне засідання на тему: «Про реформування лісової галузі України»

07 грудня 2017, 14:07

 

6 грудня 2017 року Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин у Національному університеті біоресурсів і природокористування України провів виїзне засідання на тему: «Про реформування лісової галузі України».

У заході взяли участь народні депутати України – члени Комітету, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Трофімцева О.В., заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Бондар В.Н., уповноважені представники центральних органів виконавчої влади, Національної академії аграрних наук України, керівники обласних управлінь лісового та мисливського господарства.

Учасники засідання обговорили ухвалену 15 листопада 2017 року Урядом Стратегію реформування лісового господарства України на період до 2022 року, якою, серед іншого, передбачається створення нового суб’єкта господарювання в галузі лісового господарства, управління корпоративними правами якого здійснюватиме Кабінет Міністрів України.

Також учасники заходу звернули увагу на загострення ситуації в лісовому господарстві внаслідок необдуманого та поспішного його реформування, яке набуло глобальних масштабів та зосередило увагу суспільства над цим питанням.

У ході обговорення народні депутати України зазначили, що підтримують ідею проведення реформ у лісовій галузі з метою приведення її до європейських стандартів. Однак, такі реформи вимагають виваженого підходу і серйозного фахового обговорення із залученням професіоналів, науковців та громадськості.

Комітет вдячний учасникам засідання за конструктивне обговорення порушеного питання та висловлені пропозиції до подальшого реформування лісової галузі.