Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання проведення деяких фітосанітарних процедур (реєстр. № 6673)

20 березня 2018, 19:00

Сьогодні, 20 березня 2018 року Верховна Рада України прийняла за основу проект Закон України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання проведення деяких фітосанітарних процедур (реєстр. № 6673).

Проектом Закону вносяться зміни до Закону України «Про карантин рослин» та Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими, зокрема, запроваджуються нові терміни у сфері карантину рослин («арбітражний зразок», «виїмка», «візуальна перевірка», «партія», «зразок-документ», «лабораторія», «фітасанітарна експертиза (аналізи)» тощо), запроваджується Реєстр уповноважених фітосанітарних лабораторій, надається право здійснення фітосанітарної експертизи фітосанітарним лабораторіям недержавної форми власності тощо.

Даний законопроект є євроінтеграційним, дуже важливим і вкрай необхідним для аграрної галузі держави. Він спрямований на гармонізацію законодавства України до законодавства Європейського Союзу і регулює питання проведення фітосанітарних процедур в державі.