Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (реєстр. № 8121)

03 квітня 2018, 17:30

На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин 3 квітня 2018 року народні депутати України – члени Комітету розглянули проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (реєстр. № 8121 від 14.03.2018), поданий народними депутатами України Кулінічем О.І., Бакуменком О.Б., Ляшком О.В. та іншими.

Під час обговорення законопроекту народні депутати України – члени Комітету підтримали необхідність запровадження на законодавчому рівні дієвих правових норм, спрямованих на забезпечення захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню і захопленню підприємств в аграрному секторі економіки, вирішення інших питань у сфері регулювання земельних відносин, вдосконалення процедури державної реєстрації земельних ділянок, речових прав на них, взаємодії Державного земельного кадастру та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (реєстр. № 8121).