Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» (щодо Аграрного фонду) (реєстр. № 6055)

03 квітня 2018, 17:45

На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин 3 квітня 2018 року народні депутати України – члени Комітету розглянули проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України (щодо Аграрного фонду)» (реєстр. № 6055 від 16.11.2017 доопрацьований).

Метою законопроекту, згідно з Пояснювальною запискою до нього, є «комплексне вирішення проблеми порушень законності та неефективності у діяльності Аграрного фонду шляхом його повного розформування».

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

Зокрема, цими змінами пропонується, викласти назву та пункт 9.1 статті 9 цього законопроекту в новій редакції, якою передбачається замість Аграрного фонду запровадити інститут Державного інтервенційного агента.

Державним інтервенційним агентом може бути виключно суб’єкт господарювання державного сектору економіки, який уповноважений Кабінетом Міністрів України провадити державні аграрні інтервенції на організованому аграрному ринку.

Передбачається, що фінансування державного інтервенційного агента буде здійснюватися шляхом наповнення статутного капіталу, в межах якого здійснюється формування державного інтервенційного фонду.

За результатами обговорення Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект прийняти за основу та в цілому як Закон.