18 квітня 2018 року в Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин відбулась робоча зустріч на тему: «Охорона ґрунтів. Досвід законодавчого врегулювання в Федеративній Республіці Німеччина»

18 квітня 2018, 16:30

Сьогодні, 18 квітня 2018 року в Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин було проведено робочу зустріч з німецькими експертами, а саме: представником Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Уте Шультхайс, співробітниками Управління екології району Штендаль Крістіаном Візе і Денісом Грубером, а також менеджером проектів товариства BVVG Крістофом Конрадом Гільгеном.

Зустріч була присвячена важливій темі: «Охорона ґрунтів. Досвід законодавчого врегулювання в Федеративній Республіці Німеччина».

У заході взяли участь народні депутати України – члени Комітету, працівники секретаріату Комітету, помічники народних депутатів України, представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Інституту охорони ґрунтів України і громадських організацій.

Іноземні експерти детально розповіли про досвід Німеччини в законодавчому забезпеченні охорони ґрунтів.

Під час обговорення питання голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Олег Кулініч відмітив, що в Україні відсутній ефективний механізм державного контролю за охороною ґрунтів. Тому для напрацювання шляхів законодавчого врегулювання цього питання міжнародний досвід є надзвичайно цінним.

Комітет вдячний учасникам зустрічі за конструктивне обговорення, яке сприятиме подальшій роботі над удосконаленням законодавчого забезпечення у галузі охорони ґрунтів.