Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів (реєстр. № 8450)

21 червня 2018, 18:11

На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин 21 червня 2018 року народні депутати України – члени Комітету розглянули проект Закону України про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів (реєстр. 8450 від 07.06.2018), поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Мірошніченком І.В., Юрчишиним П.В. та іншими.

Законопроект розроблено з метою гармонізації законодавства України із законодавством Європейського Союзу, забезпечення належного рівня захисту здоров’я та інтересів споживачів, їх поінформованості, встановлення засобів гарантування права споживачів на інформацію та процедури надання інформації про харчові продукти.

Проект Закону встановлює правові та організаційні засади надання споживачам інформації про харчові продукти, загальні принципи та вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема, стосовно маркування харчових продуктів, а також обов’язки операторів ринку з доведення цієї інформації до інших операторів ринку та до споживачів.

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект (реєстр. № 8450) за основу.