Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу» щодо переліку техніки і обладнання для агропромислового комплексу (реєстр. № 8275) прийняти за основу та в цілому як Закон

22 червня 2018, 14:14

 

На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин 21 червня 2018 року народні депутати України – члени Комітету розглянули проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу» щодо переліку техніки і обладнання для агропромислового комплексу (реєстр. № 8275 від 17.04.2018), поданий народними депутатами України Козаченком Л.П., Мірошніченком І.В., Скрипником О.О. та іншими.

Основною метою законопроекту є створення законодавчих передумов для запровадження державної підтримки широкому застосуванню інформаційних технологій в сільськогосподарському виробництві.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 1 «Визначення основних понять» Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу» в частині розширення переліку техніки і обладнання для агропромислового комплексу. До зазначеного переліку пропонується включити інформаційно-керуючі засоби, якими обладнуються сільськогосподарські агрегати, безпілотні літальні апарати для контролю, управління, збору і оброблення інформації та виконання технологічних операцій в технологіях сільськогосподарського виробництва, а також, шляхом відповідного уточнення – жниварки і косарки для збирання сільськогосподарських культур, замість жниварок і косарок для збирання зернових, кормових та технічних культур, як передбачено чинною редакцією зазначеної статті.

Внесення доповнень передбачить на законодавчому рівні можливість бюджетної підтримки постачання такої техніки як на державному рівні, так і на рівні місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, об’єднаних територіальних громад.

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України законопроект реєстр. № 8275 прийняти за основу та в цілому як Закон.