Народні депутати України – члени Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин взяли участь у нараді щодо обговорення проблемних питань забезпечення перевезень продукції агропромислового комплексу

23 жовтня 2018, 16:30

 

Сьогодні, 23 жовтня 2018 року в Кабінеті Міністрів України відбулась нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона щодо обговорення проблемних питань забезпечення перевезень продукції агропромислового комплексу.

Участь у заході взяли народні депутати України – члени Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, перший заступник та заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, державний секретар Міністерства інфраструктури України, уповноважені представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства фінансів України, Антимонопольного комітету України, в.о. Голови правління ПАТ «Укрзалізниця», а також керівники профільних аграрних організацій та компаній.

Під час обговорення народні депутати України – члени Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин зазначили, що сьогодні в галузі сільського господарства склалась критична ситуація у зв’язку з підвищенням ПАТ «Укрзалізниця» ставок плати за використання власних вагонів перевізника. Народні депутати України констатувати, що таке необґрунтоване подорожчання послуг, що надаються ПАТ «Укрзалізниця», є неочікуваним і непрогнозованими для учасників аграрного ринку та неодмінно призведе до негативних наслідків як в секторі АПК, так і в економіці країни в цілому.

Також члени Комітету підкреслили, що галузь сільського господарства є локомотивом української економіки, яка забезпечує надходження валютної виручки в країну та наповнення Державного бюджету України. Тому надважливим є забезпечення безперебійного експорту сільськогосподарської продукції, а також своєчасної доставки сировини на вітчизняні переробні підприємства залізничним транспортом.

Наостанок народні депутати України наголосили, що для пришвидшення вирішення ситуації, яка склалась у зв’язку з підвищенням ставок плати за використання власних вагонів перевізника, ініціюють зустріч з Президентом України Порошенком П.О. та будуть порушувати питання про необхідність винесення зазначених питань на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.