Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (реєстр. № 8121) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон

20 листопада 2018, 16:52

 

Комітет  з  питань  аграрної  політики  та  земельних  відносин  на своєму засіданні 20 листопада 2018 року розглянув підготовлений до другого читання з урахуванням пропозицій та поправок суб’єктів права законодавчої ініціативи проект Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (реєстр. № 8121).

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України законопроект (реєстр. № 8121) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон.

Прийняття Закону дозволить запровадити на законодавчому рівні дієві запобіжники для захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, унеможливити протиправне поглинання і захоплення підприємств в аграрному секторі економіки, удосконалити порядок взаємодії Державного земельного кадастру та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, процедуру державної реєстрації земельних ділянок, речових прав на них та вирішити ряд інших питань у сфері регулювання земельних відносин.