Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді України проект Закону України про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів (реєстр. № 8450) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон

20 листопада 2018, 17:15

 

Комітет  з  питань  аграрної  політики та земельних  відносин  на своєму засіданні  20 листопада 2018 року розглянув підготовлений до другого читання з урахуванням пропозицій та поправок суб’єктів права законодавчої ініціативи проект Закону України про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів (реєстр. № 8450).

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України законопроект (реєстр. № 8450) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон.

Прийняття Закону дозволить:

створити результативний механізм інформування споживачів стосовно харчових продуктів або інгредієнтів, їх складу, поживної цінності, способу споживання тощо;

зменшити навантаження на операторів ринку шляхом систематизації положень законодавства щодо вимог до інформації про харчові продукти в одному законі, гармонізованому з законодавством Європейського Союзу.